COVID-19 може да доведе до хипервъзпалително състояние, което да доведе

...
COVID-19 може да доведе до хипервъзпалително състояние, което да доведе
Коментари Харесай

Проучване показва, че клас лекарства за холестерол помагат срещу коронавируса

COVID-19 може да докара до хипервъзпалително положение, което да докара до синдром на изострен респираторен дистрес (ARDS), миокардно увреждане и тромботични затруднения, наред с други последици. Състоянието може да се повлияе добре от медикаментите от клас " статини ". Това демонстрира ретроспективен разбор на пациенти, признати с COVID-19 след 1-ви февруари до 12-ти май 2020 година,.
Общо 2626 пациенти са били признати през интервала на изследването, от които 951 (36,2%) са използвали авансово статини. Заключението споделя, че използването на лекарството е обвързвано с по-ниска смъртност.
 Жените стават по-агресивни при лекарствена терапия против холестерин Жените стават по-агресивни при лекарствена терапия против холестерин
Статините са известни медикаменти, намаляващи риска от сърдечно-съдови болести. Но дружно с това те трансформират дамата, освен това в не...
Изсlедователите споделят, че статините обичайно се ползват за намаление на серумния холестерол, като в това число медикаментите има противовъзпалителни и антитромботични свойства. Чрез влияние върху липидните натрупвания в клетъчните мембрани, статините могат да повлияят на вирусното предаване и заразността. Чрез тези хипотетични механизми, статините наподобява имат капацитет да смекчат въздействието на увреждане и възникването на тромбози, свързани с тежко прекарване на COVID-19.
Към днешна дата редица изследвания правят оценка потреблението на статини при лекуване на пневмония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР