corner.dir.bgНа 75 години почина една от митичните фигури в кеча

...
corner.dir.bgНа 75 години почина една от митичните фигури в кеча
Коментари Харесай

Отиде си легендарният кечист Роки Душата - бащата на Скалата

corner.dir.bg

На 75 години умря една от митичните фигури в кеча - Роки Джонсън.

Той е измежду хората, дали голяма известност на асоциацията WWЕ и шоу-битките в кръга през 70-те и 80-те, до момента в който кечът се трансформира в всеобща веселба освен за американците.

Боецът е татко на Дуейн Джонсън, един от най-популярните артисти в нашето време. Неговият прякор е Скалата, до момента в който татко му дълги години е именуван Душата, откакто се трансформира в водач на борбата против расизма в Торонто, където пораства.

Прави спаринги с мегазвезди на бокса като Мохамед Али и Джордж Форман в младежките си години, само че поради голямата си мощ и мускулатурата на герой, намира мястото си в кеча.



" Расизъм в нашия спорт постоянно е имало - сподели в едно от последните си изявленията Роки Джонсън. - Сега е надалеч по-прикрит и като че ли всички се опасяват от това. Преди нещата бяха ясни и открити. "

Той е първият треньор на Дуейн Скалата, като му дава най-важното - дисциплинираност и отношение към спорта. Понякога е прекомерно непоколебим със сина си, за което се разкайваше обществено в свои изказвания. Но и удовлетворен, тъй като той го надмина в кариерата си, освен на професионалния кръг, а и с необикновен триумф в киното.

" Загубихме една от най-влиятелните фигури в историята на този бизнес - написа в формалното известие на WWE след гибелта на Роки. - Той постави основите. "

Преди 12 години той бе признат в Залата на славата на кеча, а церемонията бе ръководена от сина му Дуейн.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Услови
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР