© Юлия Лазарова Още по темата Габриела Козарева е новият

...
© Юлия Лазарова Още по темата Габриела Козарева е новият
Коментари Харесай

Борисов за новата шефка Агенцията по вписванията: Това ми беше подадено

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Габриела Козарева е новият шеф на Агенцията по вписванията

Стажът й в политиката е малко над година, до момента тя оглавяваше Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия
20 авг 2018
Делата за неплатежоспособност вървят на мрачно поради неналичието на Търговски указател

Фирми може да са поискали да бъдат оповестени в несъстоятелност, само че контрагентите им няма по какъв начин да схванат това
20 авг 2018
Зорница Даскалова има салон за хубост, брачният партньор й - компания за фризьорство и маникюр

Според имотната декларация на шефката (в оставка) на Агенцията по вписванията тя доста постоянно дава огромни заеми
19 авг 2018
Шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде оставка (обновена)

Институцията остава без управление, защото преди месец директорката освободи заместничката си по целенасоченост
17 авг 2018 Премиерът Бойко Борисов не познава новата шефка на Агенцията по вписванията Габриела Козарева, чието предопределение по закон институционално се съгласува с него. С отговорите си на журналистически въпроси след изключителното съвещание на Народното събрание във вторник той даде да се разбере, че не приема да носи отговорност за ръководството на Търговския указател след абсурда със срутва му.

Борисов разгласи, че новоназначената Габриела Козарева е номинация на Патриотичния фронт (Волен Сидеров) и не отговори на въпрос дали е обвързвана с Делян Пеевски. От записа на брифинга, оповестен на фейсбук страницата на премиера, излиза наяве, че това е неговото схващане на солидарна отговорност в границите на обединението. Публикуваме тази част от диалога:

Има с ъмнения, че новата шефка на А генцията по вписванията също е обвързвана с Д елян Пеевски?

Не я познавам, през днешния ден се срещнах с нея за първи път. Питайте тези, които са я предложили от Патриотичния фронт.

Тя е от квотата на Атака..

Ами, Волен Сидеров беше тук, питайте го.

Т.е. той ще носи към този момент отговор ност за Агенцията по вписванията?

Когато имаш съдружно държавно управление, има отговорности написани и по назначението на длъжностни лица. Това ми беше подадено, аз не мога самичък да ги назначавам, не е и редно. Мисля, че ще се оправи.

Това м инистерство е на ГЕРБ обаче, за какво другия т сътрудник го предлага?

Защото имаме и зам. министри от всяка една партия. Така че сме постарали, там където няма зам. министър да има началник на организация с цел да можем да носим в взаимност съдружните партии своята отговорност. А те са три в тяхната дребна коалиция, да я назовем.



Иначе Патриотичният фронт има зам.- министър в правосъдното министерство - това е Николай Проданов, номинация на Вътрешна македонска революционна организация, в чийто сектор са пандизите.

Пълното възобновяване на Търговския указател още веднъж отсрочено
Търговският указател може и да проработи с цялостната си функционалност до края на седмицата, а информацията в дефектиралите дискове сега се чете и възвръща от сервизен инженер на компанията призводител. Това стана ясно от изказването на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев в пленарната зала по време на днешното съвещание. Регистърът блокира на 9 август и досега са възобновени единствено някои варианти за правене на електронни информации по ЕИК и по название на физическо и юридическо лице.

" Кризата е преодоляна и имам уверението на Държавната организация за електронно ръководство за цялостно работещ Търговски указател може би в края на седмицата. Помолиха да ги оставим да работят още няколко дни ", сподели Борисов. Към днешна дата е била възобновена базата данни, настояща към 17 юли, сподели той и разясни – " на 10 минути се възвръща по едни месец ".

По време на съвещанието ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заподозря бойкот, като намеси и поддържащата регистъра компания " Лирекс ", която била обвързана с Българска социалистическа партия. Цветанов съобщи, че през 2017 година тя била спечелила социална поръчка на Министерство на вътрешните работи за видеонаблюдение, като била наложена от тогавашния шеф на кабинета на Румен Петков Александър Петров. Убеден съм, че същото се е случило и в Агенцита по вписванията, сподели Цаветанов, който очевидно е пропуснал информацията, че Лирекс обслужва Агенцията от 2012 година със серия от едногодишни контракти, огромната част от които са сключвани от държавните управления на ГЕРБ.

Борисов обаче настоя тематиката за " Лирекс " да не бъде повдигана, тъй като: " Лирекс " работят непрекъснато и в случай че си вдигнат шапката, напряко ще ни срутен ".

Пак в коридорите Борисов изпусна и друго многозначително изречение: " Дисковете новите са там, просто не е стигнало време да се инсталират. " До момента от Агенцията по вписванията твърдяха, че новата техника, купена през декември и доставена напролет, е навреме инсталирана и работи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР