© Staff Още по темата BulgariaSat-1 беше изстрелян от SpaceX

...
© Staff Още по темата BulgariaSat-1 беше изстрелян от SpaceX
Коментари Харесай

Илън Мъск изпраща мисия до Марс след пет години

© Staff Още по тематиката
BulgariaSat-1 беше изстрелян от SpaceX

Сателитът на " Булсатком " излетя в 22.10 ч. българско време
23 юни 2017
Бизнесмени в Космоса

Добре пристигнали във второто издание на галактическата конкуренция. Неин мотор не са към този момент упоритостите за международно владичество на двете нуклеарни суперсили Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати, а прагматични предприемачи, които търсят облага оттатък рамките на земната атмосфера
16 юни 2017
Пет компании от близкия Космос

Колонизация на Марс, галактически туризъм, интернет на всички места - кои са фирмите в новата галактическа конкуренция
16 юни 2017
SpaceX на Мъск с упоритост да изпрати туристи към Луната през 2018 година

Полетът без кацане ще бъде с капсулата Dragon и ще трае към седмица
28 фев 2017
На прага сме на транспортна гражданска война

Няколко софтуерни инициативи коренно ще трансформират метода, по който се придвижваме
27 дек 2016

Милиардерът и създател на галактическата компания SpaceX Илън Мъск разгласи през днешния ден, че форсира проектите си за конструиране на нов вид космичен транспортен съд, който да бъде изпратен на Марс през 2022 година По време на Международната конференция по астронавтика в Аделаида, Австралия той разгласи, че ще хвърли всичките си запаси в построяването на ракетната система, известна за момента единствено с кодовото название BFR (от Big Fucking Rocket), която би трябвало да размени по едно и също време съществуващите ракети за многократна приложимост Falcon 9, техния тежък правоприемник Falcon Heavy (който би трябвало да бъде тестван през ноември) и капсулата Dragon, предопределена за полети до Международната галактическа станция.

Системата ще е с височина 48 метра, масата й в празно положение ще е 85 тона и ще може да изведе в ниска земна орбита 150 тона потребен товар. Резервоарите й ще побира 1100 тона гориво, което ще е задоволително за еднопосочен полет до Марс или отиване и връщане до Луната без презареждане. Това съгласно Мъск ще разреши построяването на непрекъсната база на естествения сателит на Земята. " Вярваме, че може да реализираме това с приходите, които имаме от изстрелването на спътници и обслужването на интернационалната галактическа станция ", добавя създателят на SpaceX.



Според Мъск два сходни транспортни галактически кораба могат да бъдат изстреляни с екипировка към Марс още след пет години. Ако всичко мине обикновено, още два товарни и два с пасажери ще ги последват през 2024 г, твърди милиардерът. По думите му ракетата BFR ще бъде напълно за многократна приложимост за разлика от Falcon 9, при която назад на Земята каца единствено първата степен. Така междупланетната транспортна система ще реализира още по-ниски разноски за извеждане на единица това в орбита и ще разреши изпълняването на всичките задачи на SpaceX с един-единствен уред. Според Мъск също по този начин BFD ще се употребява и за високоскоростен транспорт до всяка точка на планетата, като пътуването ще бъде сведено на към... половин час.

Повече по тематиката може да научите във видеата по-долу:



Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР