© Suzanne Plunkett Още по темата Уникредит ще финансира с

...
© Suzanne Plunkett Още по темата Уникредит ще финансира с
Коментари Харесай

Седем български компании участват в обучителна програма на Лондонската борса и Unicredit

© Suzanne Plunkett Още по тематиката
" Уникредит " ще финансира с 15 млн. евро новаторски компании

Средствата са част от общо 340 млн. евро за осем страни и ще се отпускат при облекчени условия
8 май 2018
#2 Левон Хампарцумян: Има здравомислие на пазара след рецесията, която беше много скоро

Главният изпълнителен шеф на Уникредит Булбанк пред " Капитал "
20 апр 2018
Unicredit: Българската стопанска система е измежду най-хубавите образци в района

Проблемите с върховенството на закона, банковия контрол и сигурността на границата са трите спънки по пътя към еврозоната
18 апр 2018 Общо седем български компании са взели участие или вземат участие сега в взаимна обучителна стратегия на Лондонската фондова борса и Unicredit, оповестиха от Уникредит Булбанк, част от групата на италианската банка. Програмата ELITE е предопределена за обещаващи нови компании от сегмента на дребните и междинните предприятия, които са клиенти на Unicredit в страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), където групата има свои банки.

Насочена е към увеличение на познанията на участниците за финансовите пазари и опциите за финансиране, като дава и директен достъп до вложителите. Сред задачите на самодейността е и да насърчи връзките сред самите компании в обособените страни.

Към новото майско издание на Unicredit CEE Lounge ELITE се причисляват три български компании, като България е страната с най-вече участващи компании в това издание, се показва в известието. Това са " Ауто Плюс ", " Еуроспед " и " Скейл Фокус ". Заедно с тях в програмата ще вземат участие сръбската " Джафа " и турската " Гама Рисайкъл ". Курсът на образование е двугодишен.

Общо броят на българските компании в програмата към този стадий е седем, като две от тях към този момент са я приключили. Това са " Куминиано Фрут " и IPS. Тези, които сега минават през програмата, са " Евромастер " и UniComs. Те са се включили през ноември предходната година. Сега в майското издание се включват още три (изброени по-горе).

От банката показаха, че в програмата се залага на трите съществени аспекта на всеки бизнес – знания, контакти и капитал. Насочена е към клиенти на Уникредит Булбанк, които имат упоритости и потенциал за разгръщане на външни пазари и възстановяване на уменията на мениджмънта, разясниха още от там. Според банката " множеството компании стартират от първия ден на присъединяване си интензивно да построяват контакти и да търсят партньорства с непознати компании. Незабавният резултат за тях е, че получават достъп до нови пазари, който не би бил вероятен без присъединяване в програмата ".

Общият брой на участниците в Unicredit CEE Lounge е над 40 компании от 10 страни в мрежата на Unicredit в района на ЦИЕ. Програмата ELITE стартира да работи през 2012 година, като присъединяване в нея са взели повече от 850 интернационалните компании.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР