© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Още по темата Чавдар Кенаров: Ценното в

...
© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Още по темата Чавдар Кенаров: Ценното в
Коментари Харесай

Дигитализацията във фирмено разузнаване помага за вземането на по-верни решения

© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Още по тематиката
Чавдар Кенаров: Ценното в цифровата среда е директната връзка с потребителите

Основателят и креативен шеф на Noble Graphics пред " Капитал "
20 дек 2017
Питър Барон и Валентин Гълъбов: Искаме TBI да бъде първата fintech българска банка

Управляващият шеф на TBIF Financial services, холдингът, притежател на TBI Bank и ръководителят на УС, пред " Капитал "
13 дек 2017 Мариана Дамова, " Мозайка " -
Колко огромна е базата ви с данни?

- По принцип този вид данни се мери в над 52 млн. инфомационни единици, като ние покриваме някъде към 300 хиляди компании. Имаме данни за компании от България, Германия и Англия. Повечето от данните са от отворени източници, само че някои, за България съответно, се купуват. Сега сме стигнали до равнището да работим върху качеството на данните, тъй като инфраструктурата е такава, че доста елементарно могат да се допълват нови източници.

С какво сте по-различни от това, което към този момент се употребява от потребителите в региона на фирменото разузнаване?

- Зависи коя категория търсачки гледаме. Примерно, в случай че съпоставим решението на " Капитал " - КАПИ, то търси информация за една компания. Други, те могат да задават търсене по избрани критерии. Ние можем да подаваме информация за категории компании, тъй че потребителят да пита по еластичен метод разнообразни неща.

Към какъв вид консуматори сте ориентирани?

- Изпълнителни шефове на компании, които се стремят към бързо разширение на бизнеса или употребяват информацията, с цел да възнамеряват бизнес стъпките си. На последващо място консуматори са бизнес консултантите, които оказват помощ на корпоративни клиенти да намерят сътрудници и в България или да разкрият посланичество тук. Потребители са ни и разработчиците на софтуерни решения, които са издигнати върху бази с данни.

Как това, което оферирате, трансформира промишленостите, до които се допира?

- Първо, съкратява дистанцията сред този, който продава, и този, който употребява услугата. Тоест съкратява бизнес връзките. След това обогатява процеса посредством многото спомагателна информация, която прави елементарно налична. Това оказва помощ да се вземат по-добри решения, да се прави по-задълбочен разбор. Представете си изпълнителен шеф на дружество, към който са отправени десетки предложения за срещи с евентуални сътрудници. Имайки поради оскъдното време, с което разполага, ползвайки бизнес информацията, която предоставяме, той би могъл да вземе решение с кого си коства да се срещне и чия покана да отклони.

Какви са трендовете на вашия пазар?

- На международно равнище въздействието на автоматизацията върху бизнеса с данни се прави оценка на 20 трилиона $. В момента доста огромна част от тези процеси се извършват от анализатори, само че наклонността е огромна част от процесите да се автоматизират. Има тренд и в метода, по по който се събира информация, метода, по който се пресъздава и подлага на обработка за разбор. Ето за какво считаме, че нашият артикул върви тъкмо в трендовете на бизнес интелигентните решения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР