© Mastercard Г-жо Зичинска, разкажете на първо място за компанията,

...
© Mastercard Г-жо Зичинска, разкажете на първо място за компанията,
Коментари Харесай

Подкрепяме смислените каузи, дори да коства загуба на клиенти

© Mastercard Г-жо Зичинска, разкажете преди всичко за компанията, както я виждате и преживявате?
В един доста сериозен бизнес, какъвто са финансовите услуги, мисля, че е извънредно извънредно да има подобен бранд като Mastercard – той е напълно обвързван с разплащанията, само че още повече с живота на хората, с техните пристрастия и прекарвания. Като компания, сме насочени главно към страстта, обвързвана с покупката на даден артикул, в сравнение с към самия артикул. Не единствено това, само че развиването ни е осеаземо – в предишното разказвахме истории, а в този момент ги сътворяваме. Защото когато хората са част от историята, я припознават като своя и тъкмо поради това ние се стараем да ги слагаме в центъра на събитията.

Нека разгледаме някои международни нововъведения на Mastercard, да вземем за пример " черната карта " - с какво този артикул е по-различен?
Картата Do Black, артикул на финтех стартъпа Doconomy и Mastercard в Швеция, е съвършен образец за посоката, в която желаеме да работим. DO Black е първата карта, която може да спре консуматори от свърхконсумацията. Чрез биоразградимата карта, която върви дружно с мобилно приложение, всеки може да знае какъв въглероден отпечатък оставя със своите покупки, надлежно да се лимитира и да спомага за по-чиста естествена среда.
На процедура същински революционното нещо в картата, е че тя се опълчва на свръхконсумацията?
Точно по този начин - споделяме консумирай по-малко, плащай по-малко. Нашата философия е, че няма смисъл да се противопоставяме на трендовете и откакто светът върви към ограничение на консуматорството, следва да се съобразим и да диверсифицираме нашия бизнес. Така даже тортата да понижава, ние ще спечелим по-голямо парче от нея, тъй като сме покрай същинските страсти на хората.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Друга тематика, на която Mastercard отделя внимание, е равните благоприятни условия – включването на маргиниализираните, на по-бедните или - както с плана " Последният брой " - разбиването на стандарти за дамите. Разкажете ни малко за него.
" Последният брой " е самодейност, с която искахме да предизвикаме публичното внимание в Полша и да стартираме спор по какъв начин се приказва за на дамите в обществото и битката със сексизма. Набелязахме си най-известното в страната еротично списание и взехме решение да купим напълно неговия финален брой. И да го променим. Когато издадохме този в действителност финален брой, най-видимото в него бе неналичието на голи дами. Този наш план показа издание, което разруши клишираните облици на дамите (а и на мъжете) и ги показа в напълно нова светлина – облечени и уверени в личните си умения и качества. Събудихме голям медиен и публичен интерес преди излизането на последния тираж на списанието. Образуваха се опашки по магазините, тъй като хората желаеха да си купят последния брой на това историческо еротично списание, което беше част от историята на генерации мъже и дами. Разбира се имаше и разочаровани поради този наш ход, само че ние поехме риска. Подкрепяме смислените дела, даже това да ни коства загубата на някои клиенти. Ние събудихме публичното мнение по значим въпрос и създадохме огромен спор. Може да е капка в океана, само че ние дадохме нашата капка. Ако повече компании вършат същото, дребните капки ще имат резултата на снежната топка.

Малките бизнеси на всички места по света срещат усложнения. Разкажете ни за самодейността " Business Facelift - Добрият знак ".
Това е настоящ план на Mastercard в Полша. Нашето усещане е, че дребните бизнеси постепенно замират, изключително в огромните градове. А техните притежатели нямат нито знанията, нито средствата да ги трансформират към положително. Така че взехме решение да им помогнем, като им осигурим един нов и съвременен външен тип на обектите им, при единственото изискване - да стартират приемането на картови разплащания. Резултатите бяха забележителни, прелестни. Хората ни споделяха, че единствено за няколко месеца бизнесът им е потръгнал с десетки проценти нагоре.
Как виждате и усещате България в тематиките, които засегнахме?
България е извънредно напреднала в областта на платежните услуги и затова е плодородна среда за работа по всички упоменати тематики. Възприемчивостта към новите неща е доста висока и България е подготвена за нововъведения. Предстои да се прави голямо количество работа, само че считам, че сме в положително време на положително място.

Тоест чакаме огромни планове на Mastercard в България?
Да, сигурно. За дребния бизнес замисляме огромни неща, а към този момент имаме и план с " Дневник " – " Разбира се, може с карта ", който показва и поддържа дребните бизнеси в България. За 2020 година сме планували да издадем справочник с дребни обекти, където е допустимо да се заплаща с карта и да споделим техните сполучливи истории.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР