© Георги Кожухаров За седемте си години мандат главният прокурор

...
© Георги Кожухаров За седемте си години мандат главният прокурор
Коментари Харесай

Цацаров - най-високоплатеният дописник в държавата

© Георги Кожухаров За седемте си години мандат основният прокурор Сотир Цацаров не се отличи с триумфи в битката против престъпността, само че пък се трансформира в отличен пиар специалист. Достатъчно показателно е, че разнообразни медии на Пеевски регулярно разгласяват текстове с изумително идентична стилистика от епохата на разцвета на " Работническо дело " - явно писани от един човек, който нахално величае Цацаров и громи враговете му.

Тези дни обаче стана ясно, че въпросните текстове от време на време ги написа самият обвинител номер едно. Или най-малкото - прави финалната редакция.
Поводът да стигнем до това умозаключение е предостатъчно чудноват. Повече от 6 месеца лиши на журналистката от " Дневник " Лора Филева да осъди прокуратурата поради отхвърли да даде информация за командировките на български прокурори в Русия – по кое време, на чии разходи и по какви тематики нашите обвинители са обменяли опит. Иначе казано, защо прокуратурата харчи нашите пари и какво вършат магистратите в работното си време, за което получават заплати от българския поданик.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики. Филева насочва запитване при започване на годината, не получава отговор, подава заявление за достъп до социална информация, апелира безмълвния отвод и при започване на юли Софийският административен съд взема решение, че прокуратурата не може да крие информация за служебните пътувания на прокурорите в чужбина. От прокуратурата отново не дават информация с неуместния мотив, че не съхранявали такива данни.

Тези и други наблюдения Филева излага в обява на уеб страницата " Дневник ". И провокира... антрефиле на уеб страницата на прокуратурата, където, като се изключи че се излагат данни за командировките (които сякаш прокуратурата нямала), се разяснява публицистичната политика на " Капитал " и " Дневник ". Прессъобщението е изпратено до медиите, а от метаданните на файла излиза наяве, че той е редактиран персонално от Цацаров.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Изводите:
Първо - излиза наяве по какъв начин Цацаров уплътнява работното си време.
Второ - основният прокурор ослепително е усвоил пропагандния модел – не е значимо какво прави обвиняването, а по какъв начин го отразяват медиите.
Трето - в случай че не си откри по-добра работа след края на мандатът, би могъл да стане школуван дописник медиите на Пеевски.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР