© Георги Кожухаров Още по темата Опит за убийство на

...
© Георги Кожухаров Още по темата Опит за убийство на
Коментари Харесай

Не е смешно. Хора са това

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Опит за ликвидиране на върховен държавен чиновник в центъра на София

Стрелбата против шеф в Национална агенция за приходите не докара до обществени изказвания от министър председател и финансов министър
18 дек 2017
Убийство под държавен контрол

Разстрелът на Елена В. от брачна половинка ѝ като диагноза на институциите
22 авг 2017
За едно ликвидиране в центъра на София
13 юли 2011 Докато в 2/4-такта на Дунавското хоро нацията отбелязваше новата година, в северния завършек на многомилионната ни столица, шестима индивида изгубиха живота си. С тях и едно куче.

Изявите на висшия правоохранителен клир за шесторното ликвидиране в Нови Искър и медийното му отразяване елементарно могат да докарат усмивки. Един връз различен се прескачат цитати и заглавия противоречащи на логиката, които напушват смях. ( " Според престъпни психолози тези статуси [във facebook] демонстрират, че в душата на дамата нещо се е случвало ", е един от многото примери)

Нищо в тази история обаче не е смешно.

Смешно ли е това, че публицисти дръпнаха на няколко пъти пред проверяващите като събираха доказателства преди този момент?

Смешно ли е това, че целият персонален живот на жертвите беше извърнат с хастара на открито до там, че за всеки случай, страната разгласи единият от убитите за Данък добавена стойност лъжец?

Смешно ли е това, че един вестник стигна до там, че да напише публикация за това по какъв начин публицистите първи били намерили във facebook сестрата на една от жертвите, питали я по какъв начин се усеща, а тя написала статус, че и е тежко и моли да не я безпокоят?

Смешно ли е това, че една телевизия прикани, посредством анкета, феновете да познаят каква е повода за убийството?

Смешно ли е това, че някогашни топкриминалисти, топполицаи, топпсихолози и други топексперти излязоха ефир, с цел да обяснят своето виждане по въпроса от висотата на личните си професионални триумфи?

Смешно ли е това, че основният прокурор, в опит да избави рейтинга си, отиде да брои гилзи и отново не съумя да ги преброи?

Смешно ли е това, че девет години страната не може да откри хипотетичния причинител, с цел да го вкара в пандиза, откакто го е осъдила за педофилия?

Смешно ли е това, че до момента в който търсят хипотетичния причинител, служителите на реда откриха мъртвец на човек, който е трябвало да намерят преди месец? Ей по този начин, можеха да го потърсят преди Коледа - по-християнски щеше да е - и за тези, на които им е работа, и за околните му, а и за самата респект към индивида.

Не, не е смешно.

Полицията ще регистрира шест разкрити убийства, като съгласно статистиката, може да ги постави и в тази година и в предходната, зависи от реколтата. Прокуратурата ще покаже кой е мощният. Медиите ще броят кликовете и никой няма да помни кого са показали за палач още в първия ден и какъв брой нелепости са изтекли в ефира, до момента в който уцелят.

Това, което ще остане е натрапчивата човеконенавист.

Защото шестима бяха убити на Нова година. С тях и едно куче. Хора, които са обичали и са имали фантазии (и кучето сигурно). Вероятно са си поискали нещо в среднощ. Не, не е смешно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР