© Георги Кожухаров Националният съвет на БСП окончателно утвърди кандидатурата

...
© Георги Кожухаров Националният съвет на БСП окончателно утвърди кандидатурата
Коментари Харесай

БСП окончателно утвърди кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София

© Георги Кожухаров Националният съвет на Българска социалистическа партия дефинитивно утвърди кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София в неделя по обяд. Неделният пленум на партията утвърди още 120 кандидатури на кметове за страната, в това число и за Варна, където кандидат-кмет на партията ще бъде депутата Анелия Клисарова, която беше министър на образованието в кабинета на Пламен Орешарски.

Очаквана поддръжка за Манолова

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Окончателното одобряване на Манолова от Националния съвет на Българска социалистическа партия не беше под въпрос откакто в сряда градския съвет на партията реши да я поддържа съвсем единомислещо. " Днес сме решили, няма метод това решение да бъде променено, просто би трябвало да се беседва за политиките, да се намерят общите точки, " изясни пред публицисти още в сряда вечерта Корнелия Нинова. По думите на зам.-председателя на Националния съвет на Българска социалистическа партия Кирил Добрев пред публицисти в неделя, поддръжката на левицата за Манолова е била одобрена от съвета единомислещо.

Все още обаче остава въпроса за платформата на Манолова за изборите. На конференцията на градската организация на Българска социалистическа партия, Нинова сложи някои условия за поддръжката на Българска социалистическа партия за Манолова, а точно тя да одобри значими точки от платформата на социалистите. Според Корнелия Нинова членове на изпълнителното бюро на градската организация и членове от общинската листа на Българска социалистическа партия ще се срещнат с Манолова през идната седмица, с цел да обсъдят общи позиции. Лидерът на софийската организация на Българска социалистическа партия Калоян Паргов ще води общинската листа.

Скандал във Варна

Националният съвет на Българска социалистическа партия реши да издигне за кмет някогашния министър на образованието и сегашен народен представител от левицата професор Анелия Клисарова, която ще води и общинската листа. Така съветът не зачете кандидатурата за кмет на Костадин Костадинов от варненската организация на Българска социалистическа партия, като стана ясно, че кандидатурата е била предмет на съществени разногласия и търкания в партията.

Пред публицисти на Позитано водачът на варненската организация на партията Борислав Гуцанов съобщи, че обмисля `жалене в съда на това решение, защото би трябвало да бъде предпазено достолепието на варненската конференция и на варненската организация. " Гуцанов също сподели пред публицисти и че листата с общински съветници за Варна също е пренаредена от националния съвет, като назова решенията на съвета " жестоко тъпчене на устава и на разпоредбите. "

Ръководството на Българска социалистическа партия смъкна политическото си доверие от Борислав Гуцанов, който е някогашен ръководител на общинския съвет в града, при започване на лятото. Той обаче има сериозна поддръжка от локалните структури на партията, само че в края на седмицата стана ясно, че структурата е предложила водача на националистката партия " Възраждане " и някогашен член на Вътрешна македонска революционна организация Костадин Костадинов за кмет на третия максимален град в България. Гуцанов е изваден от листата на общинските съветници.

Малко след Гуцанов пред публицисти приказва и зам.-председателят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. " Националният съвет изрично отхвърли кандидатурата на Костадин Костадинов за Варна, по доста аргументи. Неговата платформа, нагледно казано, неговите полезности, които изповядва, се разминават с полезностите на Българска социалистическа партия, " изясни Добрев. Според него може чака по-добър резултат във Варна от предходните избори заради новата листа, " цялостна с младежи ".На неделната конференция Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди кандидатурите за кмет в 13 регионални града:

Благоевград - Румен Томов;
Велико Търново - Весела Лечева;
Варна - проф. Анелия Клисарова;
Видин - Любомир Георгиев;
Враца - Момчил Младенов;
Габрово - Ивелин Николов;
Кърджали - Милко Багдасаров;
Ловеч - Радина Банкова;
Пловдив - Николай Радев;
Разград - Денчо Бояджиев;
Силистра - Момчил Неков;
Смолян - Стефан Сабрутев;
София - Мая Манолова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР