© Dado Ruvic Още по темата Собственикът на NYSE пуска

...
© Dado Ruvic Още по темата Собственикът на NYSE пуска
Коментари Харесай

Цените на Bitcoin и Ethereum се сринаха

© Dado Ruvic Още по тематиката
Собственикът на NYSE пуска платформа за криптовалути

Това е стъпка към цялостното узаконяване на търговията и вложенията с цифрови пари
6 авг 2018
Иран основава своя криптовалута, откакто забрани търговията с Bitcoin

Мярката е опит за заобикаляне на американките наказания против страната
29 юли 2018 Само за 24 часа водещата цифрова валута загуби над 9% от цената си и слезе под 6500 $. На седмична база понижението на цената е с 14.2%, а по отношение на края на юли - цели 24%. Все още обаче Bitcoin е надалеч от дъното за 2018 година - 5792 $, записано на 24 юни.

Не по този начин стоят нещата с Etherem и Ripple. Втората по известност монета изгуби близо 12% и в този момент се търгува на най-ниското си равнище за годината - 366 $. За последно Ethereum е коствал толкоз на 20 ноември 2017 година Цената на Ripple пък стигна 0.35 $, което е най-ниската стойност от 12 декември насам. На крачка от рекордно за годината дъно е и Bitcoin Cash. Сегашната му стойност е 615 $, а на 6 април бе стигнала 611 $.

Едно от обясненията за почналото при започване на тази седмица всеобщо намаление на цените на цифровите валути е обявлението на Комисията за скъпи бумаги и тържища в Съединени американски щати (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC), че ще забави решението си за одобрение на борсово търгувани фондове (ETF), учредени въз основата на цената на Bitcoin или Ethereum. Това са финансови принадлежности, структурирани като взаимните фондове, чиито акции се търгуват на фондовите тържища сходно на валутната търговия. Разликата е, че те следват представянето на избран показател от скъпи бумаги, цените на даден пазарен бранш или цените на артикули като нефт, злато и други В случая това ще бъдат криптовалутите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР