© [Чили хилс фудс] Още по темата Професия: Градски фермер

...
© [Чили хилс фудс] Още по темата Професия: Градски фермер
Коментари Харесай

"Чили хилс фудс" разширява производството си в нов цех с инвестиция от 100 хил. лв

© [ " Чили хилс фудс " ] Още по тематиката
Професия: Градски фермер

За специалността споделя Александър Кюркиев, притежател на " Чили хилс фудс "
17 окт 2018
Производителят на люти сосове " Чили хилс фудс " отвори личен магазин

Инвестицията в комерсиалния обект е за над 50 000 лева
12 апр 2018 Българският производител на люти артикули " Чили хилс фудс " уголемява производството си в нов завод, заяви за " Капитал " Александър Кюркиев, създател и притежател на дребната компания. Обектът се намира покрай летището, ситуиран е на 300 квадратни метра повърхност и е оборудван съгласно последните трендове в промишлеността.

" Цехът е чартърен, само че инвестицията в ремонтирането и обновяването му и в машините надвишава 100 хиляди лева лични средства. Преместването и модернизирането на производството става на стадии ", посочи Кюркиев.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Инвестиции и изгоди

Новият завод ще разреши на " Чили хилс фудс " да усили количествата предлагани артикули. " Досега произвеждахме по 300 люти соса дневно, в този момент ще можем да произвеждаме 1000-1500 ", дава образец Александър Кюркиев.

Обектът взема решение и проблемите на компанията със складовата база, която към този момент е задоволително огромна, с цел да не се постанова търсене на още пространства. Разширението ще разреши разкриване на две нови работни места, с което заетите в микрофирмата ще станат девет.

Това е втората инвестиция на " Чили хилс фудс " за тази година – през април сдружението отвори личен магазин на ул. " Солунска " 29 в столицата, в който вложи над 50 хиляди лева и прибави две нови работни места. " Инвестицията в магазина към този момент е изплатена, продажбите са постоянни ", заключи Александър Кюркиев.

През пролетта на предходната година най-големият дистрибутор и производител на биохрани в България - " Смарт органик ", закупи 25% дял в " Чили хилс фудс ". Сделката направи допустимо вложението на над 100 хиляди лева в съвременно съоръжение за обработка на суровината, в дизайн и нови опаковки, в пазаруване на амбалаж в по-големи количества, в маркетинг. Тя разреши нарастване на броя на заетите и разшири пазарите на производителя на люти сосове. " Партньорството със " Смарт органик " отпуши бизнеса ни ", обобщава Александър Кюркиев.

В страната компанията продава в над 150 обекта за био- и натурални храни, деликатесни магазини, гурме заведения за хранене, както и в магазините на " Фантастико ", а неотдавна – и в " Кауфланд ". От лятото на 2017 сдружението изнася артикули в Словакия, Хърватия, Германия, а най-новите задгранични пазари са Австрия, Швейцария, Англия, Белгия, Испания.

Компанията

Производството стартира през 2014 година с дребна бутикова плантация в село Кокаляне край София за развъждане на редки сортове люти чушки. Идеята е на Александър Кюркиев, който е живял дълги години зад граница. Към задачата да се разпространява лютото в България се причислява и Боряна Божилова.

" Чили хилс фудс " има лична лаборатория към фермата, в която се създават и тестват продуктите. Компанията създава над 40 люти продукта по лични предписания с марката Chilli Hills. Всички те са 100% натурални, без наличие на консерванти, оцветители и сгъстители. Пазарните оферти са обособени в две серии – бутикова, която е в по-ограничени количества, и по-масова, която е и по-малко люта. Гамата включва и ексцентрични артикули като люта занаятчийска бира, люта ракия, люта гурме сол, пикантен зехтин и други Собствената линия Бalkan Hot Sauce постанова първия пикантен сос в България, който е публично и най-лютият артикул в страната, настояват от компанията.

" Чили хилс фудс " има лично произвеждане на люти чушки, само че работи и с подизпълнители – фермери, на които обезпечава разсад за към 30 сорта и изкупува продукцията им. Кооперирането обезпечава на компанията към 25 тона суровина за един сезон. Новост е съдействието и с производители на оранжерийна продукция, което подсигурява на компанията свежа суровина и през студените месеци.

През предходната година " Чили хилс фудс " регистрира 61 хиляди лв. доходи от продажби и 1000 лева облага. " За 2018 чакаме към 200 000 лева оборот ", посочи за " Капитал " Александър Кюркиев.
Плановете на компанията за 2019 година са свързани с маркетинг отвън България, присъединяване в интернационалните конгреси и увеличение на продажбите в чужбина.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР