© Анелия Николова Само за няколко дни България се превърна

...
© Анелия Николова Само за няколко дни България се превърна
Коментари Харесай

Да живее българо-руската дружба

© Анелия Николова Само за няколко дни България се трансформира от страна, която сякаш преследва съветски шпиони, във правилен реализатор на съветските ползи в енергийната сфера - пусна без конкурс съветски компании в градежа на продължението на " Турски поток " и даде поръчка, че " Росатом " ще строи АЕЦ " Белене ", макар че занапред се организира процедура за избор на стратегически вложител.

" Коментари по шпионски скандал не съм правил и няма да върша. Отношенията ни с Русия са извънредно прагматични, точни, правилни, настоятелен и във взаимна полза ", разгласи министър председателят Борисов по време на взаимна конференция с съветския министър на индустрията Денис Мантуров, минути откакто без авансово съобщение бе подписан договорът за продължението на " Турски поток " през страната.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Изглежда, Борисов не преувеличава, тъй като се оказа, че руснаците са произвели и доставили тръбите за газопровода още преди да е ясно кой ще е строителят. И в този момент Arcad - саудитската компания, която завоюва търга, иска-не желае, ще би трябвало да ги употребява. Тази скица бе оповестена от премиера за " доста транспарантна, доста почтена процедура ", само че в реалност си е чиста предварителна сделка, маскирана за пред Европа като конкурс.

По същия метод, наподобява, ще се случат нещата и с АЕЦ " Белене ". Говорейки какъв брой положително е съдействието сред България и Русия, Бойко Борисов волно или несъзнателно разкри, че се работи интензивно за воден от " Росатом " консорциум и доставчиците на съоръжение General Electric и Framatom. " Да не обуславям процедурата, само че с контурите, с новите турбини и новия остров, може да стане един в действителност хубав план ", сподели още той. А че имаше и други претенденти за вложители, наподобява, отново е било едвам се каже, че е имало конкуренция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР