© Анелия Николова Още по темата Съюзът на съдиите настоява

...
© Анелия Николова Още по темата Съюзът на съдиите настоява
Коментари Харесай

Специализиран тормоз

© Анелия Николова Още по тематиката
Съюзът на съдиите упорства за отбрана на съдията, пуснал Иванчева в домакински арест

Ден след определението за смяна на мярката за неотклонение се появи първата манипулативна публикация против арбитър Иво Хинов
22 ное 2018
Спецсъдът наложи на Десислава Иванчева възбрана за пътешестване в чужбина
20 ное 2018 Вече седем месеца българското общество следи координирания институционален тормоз върху някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Двете бяха задържани показно в центъра на София, разкарвани с белезници и вериги в спецсъда и отвън него, държани в изолираност и докарани до меланхолия.

Миналата седмица арбитър Иво Хинов от спецсъда подреди те незабавно да бъдат пуснати под домакински арест, тъй като задържането им към този момент не е належащо, а здравето им е мощно влошено, което им пречи да реализират отбраната си. Няколко часа по-късно по искане на спецпрокуратурата апелативният спецсъд спря определението на арбитър Хинов - без доказателства и без претекстове какви тъкмо вреди ще настъпят, в случай че Иванчева и Петрова бъдат пуснати в домакински арест.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Тук не става въпрос дали двете са направили закононарушението, в което ги упрекват, това ще каже съдът. Но престоят им в ареста не може да се трансформира в наказване или безчинство, още по-малко - в демонстративен тормоз, реализиран от държавни институции.

В изявление пред столична медиа в сряда основният прокурор Сотир Цацаров съобщи с нотки на успех: профилираният съд и прокуратура съумяха! Макар да " бяха бодил в очите на политици и висши магистрати "! В случая триумфът, за който приказва Цацаров, се състои в това, че наблюдаващите на правосъдните процеси у нас ще чакат делото да стигне да Върховен касационен съд, с цел да наблюдават правосъдие, а не линч. Специализираното правораздаване бе основано от ръководещите, с цел да взема решение делата по тяхна сгода, изолирано от другите, със особено подбрани съдии и прокурори, които се държат като съучастници в обща идея. Спецсъдът и спецпрокуратурата, с които Цацаров се гордее, в действителност се специализираха - към този момент в изборен тормоз.

Утешителното е, че съгласно съдии най-малко към този момент общите наказателни съдилища са ваксинирани против него.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР