© Alessandro Bianchi КриптоСибирСибир е пълен с изоставени фабрики, а

...
© Alessandro Bianchi КриптоСибирСибир е пълен с изоставени фабрики, а
Коментари Харесай

4+1 | Как Сибир се превърна в град на криптокопачи, колко е важен сънят и още

© Alessandro Bianchi КриптоСибир
Сибир е цялостен с изоставени заводи, а също така и климатът е натурален охладител за огромни компютърни системи. Така че едва ли е изненадващо, че регионът се е трансформирал в голямо гнездо за криптоентустиасти, които го употребяват, с цел да копаят криптовалути в миг, в който самият развой на копаене става все по-скъп? Разказва репортаж на CoinDesk.

Когато войната срещне роботите
През последните десетилетия в света няма същински огромна война, в която да са намесени новите технологии. За благополучие. В случай обаче, че това в миналото се промени, войната няма да наподобява като нищо, което сме виждали до момента - изкуственият разсъдък и роботите ще трансформират метода, по който се води война. В най-хубавия случай няма да се стигне до такава. Какво обаче ще стане, в случай че очакванията не се изпълнят, споделя The Atlantic.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Хакерите, които станаха милионери
Как се става хакер милионер? Чрез киберпрестъпления? Може би, само че има и други, надалеч по-спокойни и най-много законни способи. Вече от ден на ден и компании, и държавни управления вършат стратегии за разкриване на недостатъци и бъгове в своите системи, а премиите за тези, които съумяват да се оправят с тях, се оказват извънредно огромни. Forbes споделя за шестима хакери, които към този момент са милионери - без да са се възползвали от пробития от тях код.

Виена остава градът на фантазиите
Както и предходната година, Виена си остава най-хубавият град за живеене - най-малко съгласно статистическото звено на The Economist. Индексът включва 140 града и изследва 30 фактора в пет категории - непоклатимост, опазване на здравето, просвета, обучение и инфраструктура. Виена отбелязва невероятните 99.1 точки от общо 100 вероятни, като най-близкият до виенската столица град е Мелбърн. Какво още откри проучването на The Economist четете тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Колко е значим сънят
Матю Уокър е невролог и създател на книгата Why We Sleep. Уокър е захласнат от съня - за какво спим, с какво ни оказва помощ той и какви са вредите от неналичието на задоволителен сън. Отговорът е значително фрапантен: сънят няма една-единствена цел, а обезпечава целия темп на живота ни - от него зависи и положителното ни въодушевление, и това какво помним, какъв брой бързо учим и по какъв начин претърпяваме компликациите в живота. Гостува в Joe Rogan Experience.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР