© Анелия Николова Още по темата Новата комисия за борба

...
© Анелия Николова Още по темата Новата комисия за борба
Коментари Харесай

Ако не вярвате, питайте Брендо

© Анелия Николова Още по тематиката
Новата комисия за битка с корупцията - доста права и привилегии без отговорност

Президентът Румен Радев към този момент се закани с несъгласие на антикорупционния закон
15 дек 2017
Над КОНПИ е единствено бог...

Какво е гражданската конфискация, по какъв начин издателят на " Капитал " се озова в тази процедура и какво значи това за сигурността на вложенията
15 дек 2017
Шефът на КФН е представлявал две от офшорките на Брендо

Недопустимо е след сходен скандал шефът на финансовия регулатор да резервира позицията си
3 авг 2013 За това, че България е офшорна зона на беззаконието в Европейски Съюз, образците не са малко. Ето още един, от края на 2017 година - до момента в който две европейски страни (Италия и Румъния) търсят посредством Интерпол наказания за наркотрафик Евелин Банев-Брендо, той безпроблемно разпростира вложенията си в недвижими парцели в България, която от тази седмица ръководи Съвета на Европейски Съюз.

Покупката на някогашния внушителен хотел на Централен комитет на Българска комунистическа партия - хотел " Рила " в София е единствено една от придобивките на Евелин Банев от последните години. Всъщност, откогато беше разгласен за " кокаинов крал " от някогашния вътрешен министър Цветан Цветанов (който самичък посочваше парцелите на Брендо по морето), бизнесът му пораства, само че нито една държавна институция не желае да се впечатли от това.

Преди седем години, когато Банев беше упрекнат за пране на пари у нас, Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ) не откри негово имущество и не пожела да образува произвеждане. По-късно той беше дейно наказан в Италия и Румъния, което е съображение за нова инспекция, само че от КОНПИ към този момент четвърта година отхвърлят да стартират процедурата, тъй като не са получили публична информация. Не могат и сами да се поинтересуват, тъй като законът не им давал сходна опция - все едно в него категорично би трябвало да е записано, че могат да пращат имейли. А преди по-малко от месец комисията не се почувства лимитирана от нищо да влезе в ролята на бухалка против съиздателя на " Капитал " Иво Прокопиев.

В края на предходната година без оценка нито на активността на КОНПИ, нито на другите институции, които ще бъдат пришити към нея, ръководещите доста разшириха пълномощията й, с цел да симулират битка с корупцията, създавайки така наречен обединен антикорупционен орган. Колко ще бъде ефикасен - питайте Брендо.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР