© Анелия Николова Още по темата Лозан Панов поиска наказание

...
© Анелия Николова Още по темата Лозан Панов поиска наказание
Коментари Харесай

Делото КТБ тръгва по същество на 9 май

© Анелия Николова Още по тематиката
Лозан Панов изиска наказване за председателката на Софийския апелативен съд

Даниела Дончева, която си разпредели дело за 102 млн. лева активи на КТБ, беше оневинена от правосъдния инспекторат
25 апр 2018
Съдебният инспекторат анулира инцидентното систематизиране на делата

Инспекторите оневиниха председателката на Софийския апелативен съд Даниела Дончева, разпределила си дело за 102 млн. лева
23 апр 2018
Ускорител за банкови сливания

Окрупняването на банковия бранш се случва. Има външни фактори, които движат процеса, и вътрешни, които биха могли да го подтикват
20 апр 2018 Процесът КТБ, по който подсъдими са Цветан Василев и още 17 индивида, ще стартира всъщност на 9 май. Днес Апелативният профилиран углавен съд удостовери определението на арбитър Вержиния Петрова, с което бяха отхвърлени настояванията на отбраната за преустановяване на делото и връщането му на прокуратурата заради процесуални нарушавания.

В определението на съдиите Петя Колева, Румяна Илиева и Димчо Георгиев се удостоверяват доводите на долната инстанция, че не са налице основни процесуални нарушавания, а на част от повдигнатите възражения са всъщност и на тях ще се отговори с крайния акт по делото.

Съдът не приема за основателно настояването на отбраната делото да бъде върнато поради метода, по който е водено следствието: " Неоснователни са възраженията на адв. Р. за нарушавания, свързани с съществуването на данни, че избрани лица не са били привлечени към наказателна отговорност и че се постанова връщане на делото в досъдебната му фаза за осъществяване на предварителна инспекция. Обстоятелството дали едно лице следва да бъде привлечено към наказателна отговорност, защо закононарушение и по кое време да стане това, е от изключителната подготвеност на прокурора, а доводите на отбраната за нужда от осъществяване на предварителна инспекция, с оглед вероятно привличане към наказателна отговорност на други лица, не водят до извод за позволени основни нарушавания на процесуалните правила, които да са лимитирали правата на подсъдимите. "

Отхвърлено е искане за прекъсване на делото поради отсъствието на Цветан Василев: " В досъдебното произвеждане органите по управление и контрол на тази фаза на процеса са стигнали до извод за нужда от осъществяване на задочно произвеждане по отношение на обвинения Цветан Василев поради събитието, че обвиненият се е намирал отвън рамките на Република България, т. к. самичък се е сложил в неспособност да узнае за привличането си в качеството на обвинен. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР