CONCORD, N.H. – В изненадващо съобщение дългогодишният представител на Демократическата

...
CONCORD, N.H. – В изненадващо съобщение дългогодишният представител на Демократическата
Коментари Харесай

Съобщението на демократите в ключова държава на бойното поле смая политическия свят: `Голяма изненада`

CONCORD, N.H. – В изненадващо известие дългогодишният представител на Демократическата партия Ани Къстър от Ню Хемпшир споделя, че няма да търси наново избори за Камарата на представителите тази година.

" Винаги съм казвал, че няма да остана в Конгреса вечно - няма да диря преизбиране през 2024 година ", шестте мандат представител в основния щат на бойното поле на общите избори, се споделя в изказване, оповестено в сряда.

Къстър, юрист и лобист с клиенти в опазването на здравето и фармацевтичната промишленост, преди да завоюва изборите за Камарата през 2012 година, акцентира, че мандатът й в Конгреса „ бе доста неща – възнаграждаващи, разочароващи, вдъхновяващи и предизвикателни. Но повече от всичко това беше чест. “

Реп. Ани Къстър взе участие в конференцията в Капитолия на 15 юни 2022 година (Бил Кларк/CQ-Roll Call, Inc посредством Getty Images)

По време на годините си на Капитолия Къстър стана известна с работата си в пътеката по основни въпроси и за нейната неприкритост при шерването на персонални прекарвания, в това число това, че е оживяла от полово принуждение по време на младостта си.

Съобщението на Къстър провокира сюрпризирани реакции в политическата сфера и медиите в сряда сутринта в обществените медии.

„ Уау. Мисля, че Къстър може да е последният член, който към момента е на поста, на който помогнах да бъде притеглен определен, когато работих в DCCC през 2012 година, " Джош Шверин, дълготраен политически действен представител на Демократическата партия, разгласява на X.

" Уау! " Майкъл ЛаРоза, някогашен представител на първата дама Джил Байдън, разгласява на X.

„ Голяма изненада от Ню Хемпшир тази заран – представителят на Демократическата партия Ани Къстър няма да се кандидатира за преизбиране, отваряйки NH-02, " един кореспондент на Politico разгласява на X.

" Уау. Депутатът Къстър е ръководител на New Dems, една от най-големите фракции на демократите в Камарата ", кореспондент на AP разгласява на X. " Броят на пенсионираните в Къщата просто продължава да се развъжда. "

Sen. Към Маги Хасан, вляво, и конгресменът Ани Къстър, вдясно, се причисляват министърът на превоза Пийт Бътигиг и сенатор Ейми Клобучар от Минесота на 6 ноември 2022 година на протест в Нашуа, Ню Хемпшир. (Fox News )

Лидерът на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис, D-N.Y., похвали Къстър като „ мой другар “ и сподели, че тя „ е голям източник на мощ за мен и безчет други в фамилията на Демократическата група в Камарата “.

„ Тя доста ще липсва в идващия Конгрес. Пожелавам на нея и фамилията й всичко най-хубаво в тази нова глава “, добави той.

Къстър съставлява 2-ри конгресен окръг на Ню Хемпшир, който обгръща западната половина на щата от границата с Масачузетс на север до границата с Канада. Конкорд и доста от близките общности са показани от Къстър.

Вероятно няколко демократи ще излязат напред през идващите дни и седмици, с цел да се опитат да наследят Къстър в регион, който е наследник.

Респ. Ани Къстър марширува на парада за Деня на независимостта на 4 юли 2022 година в Амхърст, Ню Хемпшир. (Fox News - Пол Щайнхаузер)

Къстър може да играе основна роля в борба да я наследи, само че тя се отклони от сходни полемики в изказването си.

„ Ще продължа да послужвам на хората от Ню Хемпшир до края на моя мандат през януари 2025 година През идващите месеци ще употребявам времето си, с цел да оказа помощ на Конгреса да надгради напредъка, който сме постигнали, и да свършим работата за американския народ “, сподели Къстър.

Републиканците се стремят да защитят тънкото си като бръснач болшинство в Камарата на изборите през ноември.

Понастоящем Републиканската партия има болшинство от 218-213 в Камарата на представителите.

Пол Щайнхаузер е политически кореспондент, основан в Ню Хемпшир.
Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР