Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една

...
Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една
Коментари Харесай

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, изтъкнат състезател във финансовата промишленост, се откроява като една от водещите структури, участващи в интервенции с криптовалути.

Въпреки че компанията постоянно разкрива пред обществеността впечатляващите си финансови резултати, неотдавнашни отчети разкриха, че в този момент тя има купата на най-големия собственик на Биткойн ( BTC ) в света.

Това самопризнание идва от платформата за блокчейн разузнаване Arkham, която приписа на Coinbase Биткойн на стойност почти $25 милиарда, което се равнява на 1 милион BTC. Според констатациите на Arkham притежанията на Coinbase съставляват към 5% от общото предложение на Биткойн в обращение, което към сегашния миг възлиза на 19.4 милиона.

Проучването на Arkham дава и спомагателна информация, разкривайки, че Coinbase управлява повече от 36 милиона адреса за складиране и държане на BTC. Това допуска, че забележителна част от активите на борсата са свързани с портфейлите на потребителите. Най-големият леден портфейл на борсата има 10,000 BTC.

Въпреки забележителните активи, компанията за блокчейн разузнаване спекулира, че може да има спомагателни, неидентифицирани Биткойн токени, държани от Coinbase, които не са регистрирани във финансовите ѝ доклади. Струва си да се означи, че въпреки данните да сочат, че Coinbase има над $25 милиарда в BTC в портфейлите си, самата борса има единствено 10,000 BTC, оценени на почти $200 милиона.

Предвид продължаващите регулаторни провокации пред Coinbase, новината провокира смесени реакции от страна на общността. Някои я възприемат като сигнален знак да изтеглят активите си от борсата, опасявайки се от евентуални проблеми, сходно на случая с FTX. От друга страна, доста консуматори са въодушевени от отчета, тълкувайки го като доказателство за значимостта и стабилността на борсата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР