Coinbase Global получи регистрация от френския регулаторен орган за пазарите,

...
Coinbase Global получи регистрация от френския регулаторен орган за пазарите,
Коментари Харесай

Coinbase официално получи крипто лиценз във Франция

Coinbase Global получи регистрация от френския регулаторен орган за пазарите, с което направи основна стъпка в тактиката си за световно разширение, известна като " Go Deep, Go Broad ".

Надзорният орган AMF във Франция даде утвърждение на Coinbase като снабдител на услуги за виртуални активи (VASP), сигнализирайки зелена светлина за компанията да прави услуги в региона на цифровите валути.

Тази регистрация дава право на крипто борсата да предлага цялостната си гама от артикули и услуги на дребно, за институции и за екосистемата на потребителите в страната.

По-рано тази година Coinbase разкри настоящи полемики с Регулаторния орган за финансови услуги на световния пазар в Абу Даби, изследвайки капацитета за лиценз за контролиран продан.

Със стратегически фокус върху разширението на европейските пазари, Coinbase интензивно уголемява наличието си в Италия, Испания и Франция от миналата година.

Френските регулатори, както и други в Европа, наваксват с появяването на нови технологии като крипто и блокчейн, като балансират сред техния капацитет за възстановяване на платежните системи и търговията, като в същото време се стремят да подсигуряват отбраната на потребителите.

Европейският съюз работи за въвеждането на своя правилник за пазарите на криптоактиви (MiCA), който ще сътвори съгласувана рамка за крипто фирмите, с цел да работят по контролиран метод.

Съгласно MiCA, вместо да се постанова да си обезпечават регистрация на всеки пазар в Европейски Съюз, крипто фирмите в последна сметка ще могат да употребяват VASP лиценза си в една страна и да “ ” в други страни, с цел да оферират услугите си в целия Европейски Съюз.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР