Полицай от Колорадо, поставил заподозрения с белезници в превозно средство, блъснато от влак, е признат за виновен в престъпления, но оправдан за престъпление

...
CNN — Полицейски служител от Колорадо, който постави заподозрян с
Коментари Харесай

CNN —

Полицейски служител от Колорадо, който постави заподозрян с белезници в патрулен SUV, който след това беше блъснат от влак близо до Денвър миналата година, беше признат за виновен в две престъпления в петък.

Полицейският служител от Форт Луптън Джордан Щайнке беше осъден за безразсъдно застрашаване и нападение от трета степен, но оправдан по обвинение за престъпен опит за непредумишлено убийство.

„Няма разумно съмнение, че поставянето на човек с белезници в задната част на патрулна кола, паркирана на железопътни релси, създава значителен и неоправдан риск от нараняване от влака“, каза съдия Тимъти Кернс, когато прочете присъдата след едноседмично съдебно заседание.

Щайнке, която се отказа от правото си делото да бъде решено от съдебни заседатели, положи глава на масата и захлипа след прочитането на присъдата.

През септември Щайнке се присъедини към спирка, при която полицаи спряха Ярени Риос-Гонзалес, за когото властите казаха, че е заподозрян, че е размахал пистолет срещу друг шофьор в случай на пътно насилие по-рано тази вечер. Щайнке качи Риос в колата на полицая от Платвил Пабло Васкес, който пристигна пръв и паркира в средата на железопътен прелез.

01 Жена от Колорадо в патрулна кола, блъсната от влак Larry Bases/Northern News Net

Видеоклипът на носената от тялото камера и камерата на таблото, разпространен от полицията, показа Риос да крещи за помощ, докато влакът се приближава и удря превозното средство. Тя получи девет счупени ребра и счупена ръка в допълнение към други наранявания.

"Г-ца. Риос уважава присъдата по това дело срещу г-жа Щайнке и вярва, че справедливостта е въздадена“, каза адвокатът на Риос, Крис Понсе, пред CNN в петък.

Адвокат на Щайнке твърди в съда, че полицаят не може да бъде държан отговорен, тъй като няма доказателства, че е знаела, че е поставила заподозрения в опасност.

„Ваша чест не може да държи подсъдима отговорна, ако тя действително не е знаела за риска, дори ако разумен човек би го възприел“, каза адвокатът на защитата Ерин О’Нийл.

Щайнке твърди през цялото си свидетелство, че не е забелязала местоположението на железопътните релси, въпреки множеството предупредителни знаци, включително един до мястото, където е паркирала собственото си превозно средство. Тя каза, че е твърде загрижена да се приближи до заподозрян, който може да има пистолет, за да бъде напълно наясно със заобикалящата я среда. „Можете да разделите вниманието си толкова много“, свидетелства Щайнке.

Полицаите претърсваха камиона на Риос, проверявайки дали има някой друг в превозното й средство, преди да го претърсят за оръжие, докато влакът наближаваше.

Прокуратурата на окръг Уелд в петък отказа да коментира присъдата. Адвокатите на Щайнке не отговориха веднага на исканията за коментар.

Изслушването за присъдата на Щайнке е насрочено за 15 септември.

Васкес е изправен пред обвинения в престъпление, но не е подал обвинение. Следващото съдебно заседание срещу Васкес е 14 септември.

Преди това Риос подаде безспорна молба за заплаха за нарушение във връзка със случая с яростта на пътя и обвинението за престъпление беше оттеглено, каза нейният адвокат пред CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР