CLOi SuitBot поддържа кръста и увеличава мускулната силаCLOi SuitBot подсилва

...
CLOi SuitBot поддържа кръста и увеличава мускулната силаCLOi SuitBot подсилва
Коментари Харесай

Робот на LG подсилва човешкото тяло

CLOi SuitBot поддържа кръста и усилва мускулната мощ

CLOi SuitBot укрепва долната част на тялото, като редуцира напрежението при повдигане и носене на тежки предмети (източник: LG Electronics)

Нова версия на робота CLOi SuitBot, показан от LG Electronics на неотдавна провелото се ревю CЕS 2019 в Лас Вегас, може да се прикачи и на процедура да се носи от човешко тяло.

CLOi SuitBot укрепва долната част на тялото, като редуцира напрежението при повдигане и носене на тежки предмети, а усъвършенстваните версии на PorterBot, ServeBot и CartBot имат още по-голяма успеваемост, с помощта на разработки в областта на изкуствения разсъдък и роботиката.

Усъвършенстваният CLOi SuitBot поддържа кръста и усилва мускулната мощ, с цел да понижи риска от пострадване и струпване на отмалялост при физическо натоварване. SuitBot усилва гъвкавостта на употребяващите го и може да действа 4 часа с едно зареждане, което лишава единствено час.

CLOi SuitBot понижава риска от пострадване и струпване на отмалялост (източник: LG Electronics)

Роботите PorterBot, ServeBot и CartBot имат дизайн, подобаващ за разнообразни публични пространства – летища, хотели, супермаркети и молове. Те подкрепят хората, като могат да придвижват багаж, да доставят храна или да носят покупки.

Новите CLOi роботи на LG са създадени със независими навигационни системи, както и със системи за връзка, които им разрешават да се свързват с разнообразни механизми, като да вземем за пример автоматизирани порти и асансьори. Използвайки технологии за изкуствен интелект, LG CLOi роботите непрекъснато проучват държанието на потребителите и усъвършенстват своята успеваемост.

CLOi роботът разчита на независими навигационни системи (източник: LG Electronics)

Роботите CLOi имат също тъчкрийн и функционалност за различаване на гласове, с цел да споделят естествено с потребителите, както и да правят по-комплексни задания, като дават отговор на въпроси и правят заплащания.

Тези интелигентни роботи са проектирани да работят независимо, успявайки да доближат до мястото за зареждане, когато батерията им понижава. Напълно заредени, те се връщат към авансово заложените им задания, като надлежно си вършат и диагностика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР