Citroen заплашва да напусне Световния рали шампионат (WRC) след 2020

...
Citroen заплашва да напусне Световния рали шампионат (WRC) след 2020
Коментари Харесай

Citroen напуска WRC, ако шампионатът не стане електрически

Citroen заплашва да напусне Световния рали шампионат (WRC) след 2020 година, в случай че шампионатът не внедри електрическа технология в спорта. Френският конструктор има дълга история в сериите, включваща девет международни трофеи с именития водач Себастиан Льоб и упоритости да продължи с най-малко още една купа тази година със Себастиен Ожие.

Попитана дали тимът възнамерява да остане в шампионата оттатък края на контракта на Ожие, в случай че не бъдат въведени електрически коли, изпълнителната директорка на Citroen Линда Джаксън отвърна: " Всичко се трансформира и не виждам по какъв начин можем да продължаваме да поддържаме нещо, което няма отражение в обществото. Ако приказваме за 2021 или 2022 година, ние ще се стремим още повече да понижим излъчванията на въглероден диоксид и да се убедим, че колите ни имат електрически версии ".
@citroen is proud to now count +1 victories in #WRC! Delighted with @citroenracing performance at #RallyMexico, reaching a 3rd podium in a row. Congratulations to the team for their hard work and to Sébastien and Julien on your win pic.twitter.com/v8YeG4q0Pp
— Linda Jackson (@LindaJackson) March 11, 2019
" Знам, че сега се организират полемики за бъдещето на шампионата – дали да бъде хибриден, електрически или разбъркан. За нас този въпрос е доста значим. За мен е необичайно да се концентрираме в нещо, от което към този момент обществото не се интересува изключително ", добави Джаксън.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР