ЧВК Вагнер може да спре да съществува. Това каза ръководителят

...
ЧВК Вагнер може да спре да съществува. Това каза ръководителят
Коментари Харесай

Пригожин: Вагнер може да спре да съществува

ЧВК " Вагнер " може да спре да съществува. Това сподели ръководителят на частната войска Евгений Пригожин. " Към днешна дата стигаме до извода, че " Вагнер " завършва и ще престане да съществува в най-скоро време ", съобщи той в изявление за съветския блогър Семьон Пегов.

" Ще останем в историята. Това е обикновено, случва се ", сподели Пригожин. Според видеоклип, оповестен в обществените мрежи, ръководителят на " Вагнер " изяснява възможното преустановяване на активността на частната си войска с обстоятелството, че съветското министерство на защитата към момента не доставя наемниците му с муниции.

Това не е първият път, в който Пригожин се оплаква от " дефицита на муниции " и упреква някои членове на съветското военно управление в " изменничество на ползите на страната ". Засега Пригожин не дава отговор на въпроси от медиите за изясняване на позицията му.

" Глад за снаряди ”

Ройтерс отбелязва, че Евгений Пригожин е прочут със своите остри и иронични изявления, тъй че към момента не може да се каже до каква степен съществено е било и актуалното му изказване. Само преди ден той за малко опроверга личното си известие, че неговите елементи са прекратили обстрела на Бахмут, с цел да разрешат на украинските войски да пуснат американски публицисти в града. Само няколко часа по-късно той съобщи, че това е просто " боен комизъм " и че обстрелът на Бахмут, несъмнено, продължава.

Тази седмица Пригожин още веднъж заяви, че бойците му търпят тежки загуби заради дефицит на муниции. Той също по този начин изрази опасения за евентуална контраофанзива от страна на добре оборудваната украинска войска в Бахмут.

В предишното наемниците на ЧВК " Вагнер " са взели участие в сражения в Сирия, както и в спорове в редица африкански страни. През януари Съединени американски щати публично оповестиха тази наемническата войска за интернационална незаконна организация и замразиха активите ѝ в Съединените щати.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР