ЧВК Вагнер изигра важна роля в някои от най-ожесточените боеве

...
ЧВК Вагнер изигра важна роля в някои от най-ожесточените боеве
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров обяви, че бивши бойци на Вагнер се обучават с неговите специални сили

ЧВК " Вагнер " изигра значима роля в някои от най-ожесточените боеве по време на войната на Русия в Украйна, само че бъдещето на наемническата компания беше сложено под въпрос, откакто нейният водач Евгений Пригожин почина в самолетна злополука през август, два месеца откакто оглави временен протест против съветската отбранителна върхушка.

В изказване в платформата " Телеграм " Кадиров заяви, че огромна група някогашни бойци на " Вагнер " минават интензивно образование в неговите специфични сили " Ахмат ".

" Радвам се, че през днешния ден към редиците на фамозното поделение ( " Ахмат " ) се причислиха бойци, които имат отличен военен опит и са се потвърдили като смели и ефикасни воини ", съобщи той. " Убеден съм, че в идните сражения те ще оправдаят изцяло репутацията си ", добави чеченският водач.

Той разгласява видеозапис, в който на фона на енергична музика се виждат по какъв начин бойците са в развой на бойна подготовка, като някои от тях са с отличителни знаци на " Вагнер " върху униформите си и с маски на лицата. Кадиров съобщи, че ученията включват пукотевица, полева медицина и образование за снайперисти, картечари, сапьори и артилеристи.

Не е ясно обаче какъв брой от участващите в ученията са бойци от " Вагнер " и дали някои от тях ще останат в специфичните елементи на Кадиров след приключването на образованието.

След гибелта на Пригожин Кремъл отхвърли като " безспорна неистина " догатките, че той е бил погубен по заповед на президента Владимир Путин, с цел да го накаже за опита за бунт през юни. Русия към момента не е обявила резултатите от следствието на съдбовната самолетна злополука. Впоследствие Путин предприе дейности за слагането на бойците на " Вагнер " под контрола на Москва, нареждайки им да подпишат клетва за честност, а Кремъл нееднократно съобщи, че частната военна компания към този момент не съществува като юридическо лице.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР