Чувството, което човек изпитва, когато кандидатурата му за работа бъде

...
Чувството, което човек изпитва, когато кандидатурата му за работа бъде
Коментари Харесай

За съжаление...

Чувството, което човек изпитва, когато кандидатурата му за работа бъде отхвърлена е извънредно неприятно и демотивиращо. Колкото и мъчно за преглъщане да е това отчаяние, то определено не е по-лесно от тестването, пред което се изправя индивидът, който би трябвало да заяви неприятните вести.

Именно затова, доста от нас приказват със заобикалки и недомлъвки, когато би трябвало да споделят неподходяща информация. В опитите си да не изглеждаме коравосърдечни и жестоки прибягваме до потреблението на разнообразни изречения, които сякаш смекчават удара от отхвърлянето.

Тази реакция е изцяло естествена, само че тя може да размие нашето обръщение и да ни накара да изглеждаме снизходителни. Това са четири изречения, които би трябвало да избягвате, когато ви се постанова да отхвърлите някого, без значение дали става въпрос за работа или някаква друга опция.

1. „ Иска ми се… “

Тази фраза постоянно намира метод да се промъкне до нашата уста, когато опитваме да покажем състрадание. Причината за това е ясна, ние не таим неприятни усеща към индивида, който отхвърляме и не желаеме да бъдем виновни за неговото разубеждаване.

Важно е обаче да не забравяте, че когато сте в ролята на този, от който зависи утвърждението на нечия кандидатура, вие носите отговорност. Това е решение, в което интензивно участвате.  

Когато употребявате фраза като „ Иска ми се “, вие омаловажавате ролята, която вашето решение е имало върху живота на този претендент. Въпреки че на пръв взор наподобява, че пробвате да изразите съчувствие, това, което вършиме в действителност, е опит да си намерите опрощение, което на първо място да успокои вашата лична съвест..

2. „ За страдание... "

Това е друга фраза, която по сходен метод на първата, се употребява, с цел да омаловажи равнището на надзор, което имате върху обстановката. Когато отхвърляте някой, най-вероятно имате основателна причина. Ако това е по този начин, нямате никакъв мотив да съжалявате, тъкмо противоположното, вие сте взели най-хубавото решение за вас и за вашата компания.

Да, това не е вест, която някой би желал да чуе, само че изразяването на подправено страдание може да обърка претендента и да размие известието ви.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР