Чувствително увеличение на броя полетите за последната една година, отчете

...
Чувствително увеличение на броя полетите за последната една година, отчете
Коментари Харесай

Увеличават броя на полетите от летище Пловдив ВИДЕО

Чувствително нарастване на броя полетите за последната една година, регистрира управлението на летище Пловдив. Освен полетите, растеж има в приходите, броя на рекламодателите, а инфраструктурата е усъвършенствана. Тези достижения се дължат на напъните на управлението на аерпорта в лицето на екипа Красимир Пешев, Дойчин Ангелов и Тодор Шопов, които поеха ръководството на летището преди 12 месеца.

„ За тази една година считам, че направихме много. Увеличихме доста размера на полетите, които се реализират от летище Пловдив. Увеличихме доста приходите към сдружението, намерихме и осигурихме рекламодатели, които да подкрепят финансовото положение на сдружението и считам, че много подобрихме инфраструктурата на самото летище ”, съобщи за GlasNews.bg. изпълнителният шеф Красимир Пешев.

Новите полети, които са разкрити в границите на една година с самолетна компания Pegasus Airlines, дават връзка на пътуващите с още над 100 дестинации през Истанбул. Осигурени са полети и от Израел, които се извършват от Аrkiа, а от управата са в развой на диалози с доста други самолетни компании и други дестинации в близко бъдеще.

Към този миг седмично се извършват 18 полета. През зимния интервал са изпълнявани към 24 чартърни полета през летището, а в този момент има поръчка за летния чартър за към 200 полета в допълнение с изключение на постоянните авиолинии.  

Кои ще са новите полети - вижте във видеото: 





„ Пожелаваме си летището да се развива все по този начин към по-добро. Проведохме редица срещи с самолетните компании за нови дестинации. В момента преговаряме за три нови дестинации с Уиз ер. Tова са Рим, Виена и Варшава. С Райън ер преговаряме за Милано, а от октомври стартираме полет до Манчестър с тяхната самолетна компания, който ще бъде за интервал от три години през зимния под наем сезон. Очакваме още чартърни полети и нарастване на пътникопотока с помощ на Фонда за развиване на летище Пловдив ”, съобщи още Красимир Пешев.

За първи път в историята на летището е проведен и постоянен превоз от Пловдив до летище Пловдив за пасажерите на аеропорта посредством избор на лицензирана компания реализатор, която обезпечава автобусен превоз от и до града за всеки полет на летището.

Благодарение на директната авиолиния на Pegasus Arlines от Пловдив има опция за връзки с интернационалните дестинации през летище Сабиха Гьокчен в Истанбул. Полети има до Хургада, Шарм ел-Шейх, Тел Авив, Дубай, Бейрут, Барселона, както и до доста европейски столици като Амстердам, Рим, Виена, Осло, Прага, Атина, Белград. Освен в чужбина, Pegasus лети до най-атрактивните туристически дестинации в Турция като Кападокия, Даламан, Измир, Анталия. Полетите вършат елементарно налични за феновете на пътешествия доста нови дестинации.Атрактивни и са и постоянните полети до Wizzair до Меминген и летище Лутън в Лондон, както на Ryanair до летище Станстед край английската столица.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР