Чувствителна кожа на лицето се отличава с по-слаба защитна функция

...
Чувствителна кожа на лицето се отличава с по-слаба защитна функция
Коментари Харесай

Грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа

Чувствителна кожа на лицето се отличава с по-слаба защитна функционалност на кожата, което води както до загубата на течности, по този начин и по-дълбокото навлизане на нездравословните външни фактори, на които кожата е изложена, каквито са нездравословните слънчеви UV лъчи и някои от съставките в продуктите за грижа за лицето.

При сензитивната кожа е по-вероятно да се появят пърхот, лющене, зачервявания, екземи, отоци и грапавини, като наред се усеща парене, боцкане и сърбеж. Тя изисква непрекъснати и характерни грижи, за разлика от другите видове кожа. Може да бъде извънредно мъчно да се чувствате здрави, когато изпитвате кожен дискомфорт.

Кожата, която се усеща непрекъснато уплашена, може да аргументи възприятие на незадоволеност и загуба на убеденост, само че ние имаме няколко лесни стъпки, които могат да възстановят кожата ви и да ви оказват помощ да се почувствате още веднъж повече „ вие “.

Ето нещо, което може би не знаете: всяка кожа може да се усеща сензитивна от време на време. Външни фактори в нашата среда, като замърсители, времето, нашата диета и дразнители, открити в някои козметични артикули, могат да играят роля в причиняването на сензитивност, карайки кожата да се усеща опъната, сърбяща или възпалена. Ура. Но макар че не можете да измененията времето, можете да извършите някои елементарни промени в рутинната си грижа за кожата, с цел да успокоите и отбраните кожата си и да предотвратите тези досадни реакции.

Грижа за лицето: Съвети за хората с сензитивна кожа

Върнете се към основите

 сензитивна кожа грижа за лицето: Съвети за хората с сензитивна кожа фотография: pinterest

Колкото по-просто, толкоз по-добре, когато става въпрос за сензитивна кожа. Започвайки с вашия почистващ препарат, забравете суровите съставки, химикали, парфюми и бои и по-скоро потърсете успокояващи, нежни артикули, които ще работят с естествения pH баланс на кожата ви.

Прекомерно разчистване? Това е нещо! Пискливото разчистване не е методът, по който желаете да се усеща кожата ви – ние желаеме нежно почистена и освежена. Опростете своя комплект за грижа за кожата с артикули като мицеларна почистваща вода, която не изсушава кожата, само че отстранява всекидневно мъртвите кожни кафези, примесите и непотребната лой, нежно.

Премахнете грима си преди лягане

 сензитивна кожа грижа за лицето: Съвети за хората с сензитивна кожа фотография: pinterest

А, знаем го, последното нещо, което усещаме преди лягане! Но премахването на грима, преди да се пъхнете сред чаршафите, може бързо да се трансформира в (добър) табиет. Кожата може да се утежни, в случай че оставите грима. Нежният почистващ препарат с пяна може да помогне на вашата сензитивна кожа да се усеща свежа и чиста в края на всеки ден. Притеснявате се, че пяната ще остави кожата ви да се усеща стегната? Почистващ препарат без сапун, няма да изсуши кожата ви.

Работете деликатно с сензитивната кожа

Можем да бъдем малко сурови, когато почистваме. Без да осъзнавате, триенето, дърпането и даже изсушаването след разчистване може да направи кожата по-чувствителна. Задръжте се малко по-дълго, когато премахвате грима. С помощта на памучен тампон, пропит с препарат за премахване на грим за очи, задръжте го върху окото си малко по-дълго и то ще има повече време да разтвори упорития грим, с цел да го изчистите стремително! Така ще се справите елементарно и бързо с вашата сензитивна кожа.

Защитете сензитивната кожа от слънцето

 сензитивна кожа грижа за лицето: Съвети за хората с сензитивна кожа фотография: pinterest

Не е належащо слънцето да грее, с цел да може кожата да страда от нездравословните резултати на UVA и UVB лъчите. Облачните дни също могат да навредят на кожата ви. Бъдете предпазени през цялата година, като включите слънцезащитен крем в ежедневната си грижа за кожата. За по-лек вид – и с цел да спестите място на рафта в банята – пробвайте овлажнител с прибавен SPF за ежедневна приложимост. Така ще сте стъпка напред с разрешаването на казуса с вашата сензитивна кожа.

Поддържайте кожата хладна

Излишната топлота може да обезпокои вашата сензитивна кожа, тъй че се придържайте към хладка вода, с цел да измиете лицето си и избягвайте доста парещ душ. Ако смятате, че кожата ви има потребност от малко изстудяване, поставете влажна забрадка за лице в хладилника, с цел да я употребявате като охлаждащ компрес върху раздразнена кожа.

Предпазвайте от замърсяване

 сензитивна кожа грижа за лицето: Съвети за хората с сензитивна кожа фотография: pinterest

През целия ден замърсяването във въздуха може да полепне по кожата ви и да повреди кожната преграда. С течение на времето тези частици могат да се натрупат върху кожата ви и да доведат до неспокойствие. Нашето предложение? Почиствайте постоянно, първоначално и в края на всеки ден, с цел да премахнете замърсяванията и замърсяванията. Навън и в близост? Дръжте пакет почистващи кърпички в чантата си за разчистване в придвижване. Така няма да има и диря от вашата сензитивна кожа.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР