Чувствам се горд от отличието. Винаги е хубаво, когато се

...
Чувствам се горд от отличието. Винаги е хубаво, когато се
Коментари Харесай

Алберт Попов: Горд съм от наградата

" Чувствам се горделив от оценката. Винаги е хубаво, когато се прави оценка спортът ти и това се пробвах да кажа на сцената, че тази премия не е единствено за мен, а и за тима ми. Сега ни предстоят по-силните месеци с доста стартове, тъй че успяхме да си починем и се надяваме на хубаво начало на годината ", съобщи заелият четвърто място в анкетата за Спортист на годината в България национал по ски алпийски дисциплини Алберт Попов.

" Можеше и да са по-добри последните ми два резултата, само че това приказва доста, че когато нещата се получат, представянето ми ще бъде доста положително. Просто в днешно време печели този, който не сбърка нито един път и по тази причина си поисквам постоянно два манша без неточности ", разяснява Попов и продължи:

" Със сигурност ползата се е засилил. Виждам това най-много в дребните деца. Да, има повече почитатели и се надявам да не преставам по този начин да популяризирам България и да възпламенявам от ден на ден деца да се занимават с този спорт. Аз не съм бил в казарма, само че нашият спорт е същинска казарма и считам, че ме е научил на доста. Винаги има упования към мен. В множеството случаи това ме прави по-силен. Не считам, че нещо ми липсва, а че съм задоволително квалифициран. Има моменти, в които просто би трябвало да стиснем зъби и да изчакаме триумфа. "

" За момента сме затворили страницата с гигантския слалом. След Световното състезание през предходната година имах диалог с моя треньор и преценихме по този начин. Когато не чака да реализира нещо един състезател, в действителност няма смисъл да започва. Трябваше да отделим много повече време на слалома. Има алтернатива да стартира да карам и великански слалом, в случай че събера 500 точки за слалома, което ще ми подсигурява 31-и стартов номер за великански и тогава към този момент ще имам в действителност късмет да карам на по-добър терен и да покажа на какво съм кадърен ", сподели още Алберт Попов след церемонията за оповестяване на топ 10 на най-хубавите спортисти на страната за 2023 година

" Няма значение на кое място съм в тази ранглиста. Горд съм, че съм подреден до тези огромни спортисти, които популяризират България. Не скърбя за нищо, годината беше неповторима. Качих се на подиума на Световната купа, а това беше моя фантазия ", добави Попов, който на следващия ден отпътува за Швейцария, където в неделя ще взе участие в слалома за Световната купа в Аделбоден.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР