Чували ли сте някога за плаж без море? Запознайте се

...
Чували ли сте някога за плаж без море? Запознайте се
Коментари Харесай

Най-малкият плаж в света впечатлява с изумителна красота

Чували ли сте в миналото за плаж без море? Запознайте се с  покрай Ланес в Северна Испания - плаж, който се намира на към 100 метра от Кантабрийско море.
Прочетете още
Плажът е разгласен за най-малкият в света, само че и е несъмнено е един от най-странните и живописни. Този дребен плаж със златист пясък, с кристално чисти води и обкръжен от скали, постоянно попада на челно място и за най-хубавия в Астурия.

Името „ Гулпиюри “ значи воден кръг.



Playa de Gulpiyuri е естествен монумент. Представлява наводнена дупка с 40-метров плаж. Нивата на водата зависят напълно от прилива. Така, че за огромна изненада на доста гости, мястото трансформира изгледа си.



Морето си проправя път сред подземните пещери и скали, вливайки се в котловина, формирана през ледниковата ера.

По време на прилив можете съвсем да плувате, макар че в множеството случаи равнищата на водата остават на височината на коленете, задоволително плитко, с цел да се подсигурява, че атлантическият студ е отстранен, само че към момента е много студено.



До плажа може да се стигне пешком или с каяк. Повечето хора карат по A-8 от село Naves. Плажът е на към 1 км северно от селото.

Важно е да носите със себе си храна, вода и слънцезащитни артикули. На самия плаж няма никакви улеснения.



По време на пиковите летни месеци той може е много претъпкан. Стотици гости дневно се стичат тук, с цел да вършат фотоси. Той има известност на един от най-фотографираните плажове в Испания.

Препоръчително е да ревизирате приливните условия преди да го посетите. По време на отлив няма вода или плажна зона.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР