Чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки са част от вещите,

...
Чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки са част от вещите,
Коментари Харесай

Чукове, бухалки и кокаин у биячите на Слави Ангелов

Чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки са част от движимостите, открити в дома на биячите на Слави Ангелов

Специализираната прокуратура притегли три лица – Г.А., Н.А. и Б.М, като обвинени по отношение на нанесения на журналиста побой на 17 март 2020 година Тримата са упрекнати за присъединяване в незаконно съдружие, причиняване на междинна телесна щета и държане на наркотични субстанции, оповестиха от прокуратурата.

При осъществени обиски, претърсвания и изземвания от населяваните от обвинените жилища и ръководените от тях коли, са открити и конфискувани голям брой движимости и предмети, имащи отношение към актуалното наказателно произвеждане – телефони, сим карти, флашки, компютри, облекла, обувки, чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки, белезници, военни димки, огромни парични суми, знаме със свастика, книгата на Адолф Хитлер „ Моята битка “, както и наркотични субстанции – кокаин.

При осъществен оглед на автомобил са конфискувани голям брой натривки и биологичен материал, за които са назначени ДНК експертизи.

На 25 април 2020 година следва да бъде импортирано искане в Специализирания углавен съд за налагане на най-тежките ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ на тримата обвинени.

„ Въпреки изключителното състояние сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, взаимно с наблюдаващите прокурори, работиха интензивно и в извънредно рационален период събраха доказателства, които се надяваме да бъдат оценени вярно от Специализирания углавен съд и да им бъдат наложени ограничения „ задържане под стража “, съобщи на брифинг в Съдебната палата основният прокурор Иван Гешев.

„ Колегите работиха непрекъснато, за което им благодаря доста. По време на изключителното състояние Министерство на вътрешните работи има неспецифични действия, само че продължава да се работи по следствието. Този случай е офанзива против българската страна. Основната версия е, че нападението е обвързвано с работата на журналиста Слави Ангелов, и е резултат на дейности на лица, които желаят да дестабилизират страната, обект са на наказателно гонене и се намират отвън границите на страната и се укриват “, уточни основният прокурор.

Иван Гешев акцентира още, че въпреки разкриването на поръчителите при сходен вид закононарушения да е комплицирано, дейностите по следствието и в тази тенденция не престават.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР