Чуждоезиковото обучение и компютърните умения са първите условия за успешна

...
Чуждоезиковото обучение и компютърните умения са първите условия за успешна
Коментари Харесай

Николай Василев: За да имате успешна кариера, внимавайте в социалните мрежи

Чуждоезиковото образование и компютърните умения са първите условия за сполучлива кариера, счита някогашният министър в кабинетите „ Сакскобурготски ” и „ Станишев ” Николай Василев. В третата си книга " Кариера или не? 10 фактора за сполучливо начало на кариерата " той дава основани най-вече на персонален опит препоръки, които са универсални за всички специалности и за хора от всички възрасти.

„ Ученици, студенти, родители, преподаватели, млади експерти, работодатели - всички групи могат да припознаят хрумвания и да ги употребяват ”, изясни Николай Василев в изявление за Дарик Варна. Според него американските университети дават най-хубавото обучение, само че той поучава младежите да следват в български ВУЗ-ове, които обаче оферират стажове, обмяна на опит и специализации отвън страната.

Като пропуск за университети в Източна Европа Василев акцентира неналичието на образование за писане на CV и по какъв начин студентите да се държат по време на изявление за работа.

Бившият министър поучава младежите да внимават какво споделят в обществените мрежи и да заобикалят непристойни прояви, тъй като доста работодатели биха ревизирали държанието им. Той уточни като неприятен образец несериозни или тийнейджърски имена за e-mail като chovkata и sneja_folka.

„ Пазарът на труда в този момент наподобява на този през 2008 година, когато имаше търсена на всевъзможни експерти. Единият вид е да има 20-30 % безработица, а другият е да има апетит за фрагменти и българите да се задържат тук, а емигрантите да виждат причина да се завърнат ”, добави още Николай Василев, който счита, че рецесията за фрагменти сега е позитивна наклонност за пазара на труда и размера на заплащането.

Книгата се популяризира и онлайн - гратис за всички, които имат потребност от насоки за сполучлива кариера. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР