Чужди филми ще има за първи път в конкурсната програма

...
Чужди филми ще има за първи път в конкурсната програма
Коментари Харесай

За първи път чужди филми на Международния фестивал в Бургас

Чужди филми ще има за първи път в конкурсната стратегия на Международния кино фестивал в Бургас (BIFF). Това оповестиха уредниците на събитието, което ще се състои от 19 до 25 юли. Откриването е с дебютна галерия на фотографа Кирил Пейчев и куратор - режисьорката Иглика Трифонова.

Жури ще дефинира най-хубавия пълнометражен и късометражен филм. Публиката също ще отличи собствен любимец, ще може да се запознае с гостите на фестивала и да взе участие в специфични полемики с тях.

Сред акцентите във филмовата стратегия са " Арада " на турския режисьор Му Тунч, който ще дойде в Бургас. Преди броени седмици лентата беше селектирана в Музея на актуалното изкуство в Ню Йорк за заслугите си към международната пънк сцена.

Ще гостува и американската режисьорка Бани Кошнуди със своя пълнометражен дебют - мексиканския филм " Светулки ". След премиерата си на " Берлинале " филмът " Серпентариус " на режисьора Карлос Консейшао ще има премиера и в България и ще бъде показан от португалския артист Жоао Араис. Сред останалите заглавия са " Глас на вяра " на Едоардо Де Анджелис и " Година на маймуната " на Владимир Блажевски.

Гост на фестивала, с 2-дневен майсторски клас, ще бъде и номинираният за " Оскар " български аниматор Теодор Ушев.

Йордан Радичков и 90-годишнината от рождението му ще бъде почетена с прожекция на единствения документален филм за писателя " Черкаски летописи " на режисьора Димитър Петков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР