Чуждестранните посетители на Иран трябва да спазват законите на Ислямската

...
Чуждестранните посетители на Иран трябва да спазват законите на Ислямската
Коментари Харесай

Иран призова чуждестранните посетители да спазват законите в страната

Чуждестранните гости на Иран би трябвало да съблюдават законите на Ислямската република, сподели представителят на нейното външно министерство в понеделник, до момента в който митингите не престават поради гибелта на жена при полицейски арест, за която Техеран упрекна " непознати врагове ", съобщи Ройтерс.

Миналия месец Иран заяви, че е арестувал девет европейски жители за ролята им в безредиците към гибелта на Махса Амини.

„ Иран е безвредна страна... Очакваме чужденците, които я посещават за туризъм и бизнес да съблюдават нашите закони “, сподели представителят на външното министерство Насер Каанани на телевизионна конференция.

Антиправителствените демонстрации, които избухнаха на 17 септември в родния град на Амини Сакез, се трансфораха в най-голямото предизвикателство за духовните водачи на Иран от години, като мнозина призоваваха за свалянето на висшия водач аятолах Али Хаменей.

Общонационалните митинги получиха необятна интернационална поддръжка, което накара Техеран да нападне критиците си, като упрекна Съединените щати и Израел, че се възползват от безредиците, с цел да се опитат да дестабилизират Ислямската република.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР