Чуждестранните инвеститори следят отблизо предстоящите избори в Сенегал, които вече

...
Чуждестранните инвеститори следят отблизо предстоящите избори в Сенегал, които вече
Коментари Харесай

Чуждестранните инвеститори нащрек, тъй като Сенегал наближава изборите, помрачени от несигурност

Чуждестранните вложители наблюдават от близко идните избори в Сенегал, които към този момент са помрачени от закъснения и политическа неустановеност, на фона на опасения по отношение на политическата и икономическа посока, в която се движат основни опозиционни водачи може да поеме страната, в случай че бъде гласуван за власт.

Деветнадесет претенденти вземат участие в изборите в неделя, в това число някогашният министър-председател Амаду Ба, на 62 година, от ръководещата коалиция Бено Бок Яакаар, и Басиру Диомайе Файе, 43 година, данъчен контрольор, който се кандидатира на мястото на хвърления в пандиза опозиционер Усман Сонко.

Докато множеството претенденти поддържат запазването на икономическото статукво, Фей и Сонко предложиха основаването на нова валута, както и предоговаряне на договорите за рандеман и сила.

Сенегал е необятно считан за безвредна капиталова дестинация в Западна Африка. И с помощта на опита си с мирни преходи на власт след оповестяването на независимостта през 60-те години на предишния век, тя об...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР