Чухте ли, че руската прокуратура е започнала разследване на нападението

...
Чухте ли, че руската прокуратура е започнала разследване на нападението
Коментари Харесай

Какво да сложим на мястото на МОЧА?

Чухте ли, че съветската прокуратура е почнала следствие на нападението над палатките, бранещи Паметника на Съветската войска в София? Щели да търсят виновниците за разрушаването на плочите с неистини, че армията била освободителка на българския народ. Сигурно ще се възмутите, че непозната прокуратура си разрешава да се меси в българските каузи. Ама мен в случай че питате, то това е хубаво. Даже би трябвало да им спомагаме. Според мен никакво следствие не може да се получи, в случай че нямат материални доказателства. Затова се постанова тия с палатките и всичките, дето ги поддържат, воглаве с президента Радев, да подкрепят съветското следствие, да демонтират паметника и да го пратят в Москва като материално доказателство. Барабар с плочите и онождащите се руски войни към тях. Знам, че за някои от вас думата „ онождащи “ до „ руски воини “ е осквернение, ма какво да направя, като си избирате такива съмнителни религии. А и преди да ме оспорите, разходете се до паметника и разгледайте руските фигури деликатно. Има там един полов фетиш към задните елементи, който е поднесен доста внимателно, под формата на подкрепящи се един други смели войни. Всъщност това е и най-реалистичната част от тая паметник – в последна сметка руската войска е известна в цяла Европа като войска на изнасилвачи. Така че тия смущаващи пози, в които са овековечени Иванушките, са си безспорен соцреализъм.

Между другото, чак в този момент бе произнесена обществено остарялата софийска загадка, че тоя монумент възвеличава нетрадиционни полови практики и е сложил да се възвисява над главите ни една яка колхозничка, преоблечена като мъж. Или пък мъж с цици. Едно от двете. Каква подигравка за борците против джендърията, какъв фал за Корнелия Нинова...  Та аз, в случай че съм на мястото на Нинова и Копейкин, незабавно бих свалила тази поругаваща православното семейство фигура от монумента и бих я привела в порядъчен тип. Помните, евентуално – косите подстригани, полите дълги, погледът – комсомолски...

Въпросът, който изниква в този момент обаче е, какво ще сложим на мястото на солдатката с Шпагина и опипващите се към нея солдати? На мен ужасно ми е писнало от монументи, да ви кажа, в България освен на глава от популацията се падат по три паметника, ами и всичките са грозни. Не знам какво се е случвало и се случва до ден сегашен в катедрата по статуя в художестевната академия, но очевидно тия, дето имат гений да вършат статуи, в никакъв случай не получават опция да го покажат под формата на някой монумент. Другият вид е хората да са си надарени, само че преднамерено да са правили такива грозни паметници като скрито възмездие към режима. Няма да изреждам всичките тия яки фермерки с големите прасци, дето красят половината градинки и всеки вход и излаз на български град. Ами даже и царските претекстове са изцяло нелепи. Ходили ли сте до паметника на българските царе в Шумен? Казва се „ Създатели на българската страна “. Ако би трябвало да сме почтени, изобразените в него сякаш български царе са просто хора с тежък запек, седнали на тоалетни чинии посред недостроен панелен блок. Извинете неделикатността ми, само че това е първото, което непосветеният във величието на българската антична нация, вижда в тоя монумент.

А Альоша с десетметровите бедра и дребната глава в Пловдив? Имаше един подобен медицински синдром, но не ми е комфортно да го използвам, че какво са отговорни болните хора за това неразбирателство на изкуството.

Любимият ми монумент обаче си остава „ Каменната стража “ край Котел. Ужким показвала трима воини на цар Ивайло, но са си ачик-ачик космонавти от изнъземна цивилизация. Бихме могли да демонстрираме тоя монумент и като доказателство, че човешката цивилизация е донесена от Космоса.

За страдание с рухването на режима, не паднаха мераците на скулпторите и единствено претекстовете станаха повече. Вече към царете, бойците и колхозничките се прибави и Дева Мария. Тази в Хасково я знаете – за мен към момента остава неразгадано коя тъкмо деноминация съставлява тя – православна не е, католическа също не е, има много протестантски детайли, само че най-вече са сякаш заемките от островните религии. Знаете ги, ония с каменните глави посред океана...

Та въпросът какво ще бъде сложено на мястото на жената-мъж със Шпагина става много обезпокоителен при по този начин описаната обстановка. Дано не е някой хан със светещи очи и меч, размахан към „ Младост “ 4. Аз съм от „ Младост “ 4. Ако ще плаши някого, по-добре да са тия от „ Люлин “. Богородица също би било неуместно, само че е по-добре от Христо Стоичков, а Христо Стоичков е по-добре от 12-метров, четвъртит Левски. Като споделих 12-метров, четвъртит и се сетих какво би било най-добре да сложим там, но няма да го изпиша. Но сходна статуя ще опише най-точно какво тъкмо мислят софиянци за десетилетното битие на солдатката с яките прасци и шмайзера над главите им. Даже може да е въртящ се 12-метров четвъртит и да сочи ту към съветското посолство, ту към американското, а най-често към Народното събрание, с цел да обслужи всички политически пристрастености в толкоз прочувствената ни татковина.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР