Чугунени колчета сменят гранитните ограничители на ул. Граф Игнатиев. Това

...
Чугунени колчета сменят гранитните ограничители на ул. Граф Игнатиев. Това
Коментари Харесай

Трети ремонт! Чугунени колчета сменят гранитните ограничители на ул. „Граф Игнатиев”

Чугунени колчета сменят гранитните ограничители на ул. „ Граф Игнатиев ”. Това е трета смяна от началото на ремонта. Предишните разновидности провокираха доста отрицателни реакции и станаха причина за няколко случая с пешеходци, оповестява Нова тв.

Ремонт на ремонта на „ Граф Игнатиев ”. Спорните ограничители, кръстени от софиянци „ акулови перки ”  ще бъдат отстранени. До момента бяха инсталирани два разновидността на ограничители. Първият - гранитни блокове, които обаче бяха отстранени поради отрицателно публично мнение. Последва слагането на тези призми, които пък станаха причина за няколко случая с пешеходци.

Така се стигна до решението на мястото на гранитните блокове да бъдат сложени чугунени колчета.

„ Водещият аршин за нас като Столична община ще бъде сигурността ”, съобщи Здравко Здравков, Главен проектант на Столична община.

Колко ще костват ограничителите от институциите не дадоха отговор, само че стана ясно, че на старите ще се търси ново приложение в градската среда.

„ Перките още не са актувани, тъй че не сме ги плащали. Това, което сме се разбрали с изпълнителя, е, че общината няма да заплати за монтажа и демонтажа ”, съобщи Дончо Барбалов, заместник-кмет по превоза в Столичната община.

От неправителствената организация „ Спаси София ” не споделят изцяло решението.

„ Идеята на това пространство беше да е споделено, т.е. да няма никакви ограничители сред двата типа потоци ”, разяснява Андрей Зографски, гражданска организация „ Спаси София ”. „ Всъщност огромната неточност е още на равнище план, когато проектантът не планува две разнообразни настилки - това щеше да бъде най-елегантното решение ”.

Заради локвите и неравностите по ремонта ще бъде назначена инспекция и ще бъдат подхванати дейности за отстраняването им.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР