Чудотворна икона на Св. Богородица идва в столицата този следобед.

...
Чудотворна икона на Св. Богородица идва в столицата този следобед.
Коментари Харесай

Чудотворна икона пристига в столичния храм „Св. мъченица Параскева"

Чудотворна икона на Св. Богородица идва в столицата този следобяд. Тя е копие на Иверската чудотворна икона, която се намира в Света Гора. В 17 ч. в столичния храм „ Св. мъченица Параскева " стартира работа, по време на която всички вярващи ще могат да се поклонят на облика на Божията майка, оповестява БТВ.

Свещеници описват, че копието на иконата също е от манастир в Света гора. Докоснато и осветено е при чудотворната икона на Богородица там. Рисувано е от монасите в манастира.

По разказите на свещениците копието на чудотворната икона е било в манастира „ Св. Панталеймон " край село Смиров дол преди година и е направило доста чудеса. Отишлите да му се поклонят с откровена религия са получили деца, откакто дълго време са очаквали своите чеда, а даже медицината не е давала гаранции, че това е допустимо. Свещениците описват още, че обликът на Божията майка оказва помощ и на небогати хора, изпаднали в усложнение, както и на нелечимо заболели. Всеки може да се помоли за чудото, което чака в личния си живот, споделят хората в църквата.

Копието на чудотворната икона на Богородица ще остане в столицата четири дни. За да могат всички, които желаят, да се помолят, храмът „ Св. мъченица Параскева ", ще остане отворен по-дълго.

Самата чудотворна икона, която се намира в Света гора, идва там по необикновен метод - носи я морето. Монасите я виждат, само че не легнала във водата, а изправена. Те виждат и облика на Божията майка, която им споделя кой от всички тях да я извади от водата. Това прави монахът Гавраил, който живеел в мълчание в планината. Той извадил иконата, като отишъл до нея, вървейки по водата като по суша.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР