Чудно време ни очаква днес. Живакът в термометрите ще показва

...
Чудно време ни очаква днес. Живакът в термометрите ще показва
Коментари Харесай

Чудно време. Само за разходки

Чудно време ни чака през днешния ден. Живакът в термометрите ще демонстрира пролетните 16°, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще е съвсем безшумно, с минимални температури от минус 2° до 3°. Над югозападната половина на страната ще е най-вече слънчево, след обяд и над североизточната облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър, най-вече от север-североизток. Максималните температури ще са сред 11° и 16°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Над Черноморието до обяд облачността ще е забележителна и тук-там ще има мъгли. Почти без превалявания. След обяд видимостта ще се усъвършенства, облачността ще понижава. Ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще придобие южна съставния елемент. Максимални температури на въздуха: 9°-11°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по най-високите елементи и мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 5°.

В петък ще е съвсем безшумно. В равнинната част още веднъж ще има условия за ниска облачност или мъгла, в планините и планинските региони ще е слънчево и относително топло за интервала. През нощта против събота в Дунавската низина ще се появи слаб северозападен вятър. В събота ще духа слаб и сдържан северозападен вятър. Облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до слънчево време. Температурите ще останат високи за интервала. Към края на деня в Източна България вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността там ще се усили и на обособени места ще превали слаб дъжд. През нощта против неделя заоблачаването ще обхване по-голямата част от страната и на повече места в Централна и Източна България ще превали едва, най-вече дъжд. В неделя ще доминира облачно време, на обособени места със слаби валежи. Повече разкъсвания и понижения на облачността ще има над Западна България. До края на деня вятърът още веднъж ще стане северозападен. Дневните температури ще се намалят на всички места.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР