Чудили ли сте се защо толкова много хора изпитват сексуално

...
Чудили ли сте се защо толкова много хора изпитват сексуално
Коментари Харесай

Фетиш към краката: Защо толкова мъже се възбуждат от тях?

Чудили ли сте се за какво толкоз доста хора изпитват полово привличане от гледката на крайници? Дори единствено един взор върху фотография на крайници може да ги подлуди. Немалко състоятелни мъже даже са подготвени да платят солидна сума пари единствено с цел да се насладят на гледката, която красивите крайници, могат да му предложат. За такива фетишисти е задоволително единствено да ги погалят или целунат, с цел да се почувстват на седмото небе.

Днес половият интерес към краката е доста публикуван по целия свят и се разисква намерено даже от известни персони. Той заема много високо място в еротичната фикция на хората. Въпреки това, е допустимо да има огромен брой хора, които имат мощно полово увлечение към тази зона, само че го държат за себе си заради обществени и културни правила.



Какво в действителност съставлява култът към краката?

Фетишът на краката е полово привличане към краката или която и да е част, обвързвана с тях. Това могат да бъдат пръстите на краката, цялото ходило, петите, глезените.

Проучване, оповестено в Journal of Sexual Medicine, удостовери, че минимум 20% от мъжете и дамите имат култ към краката.

Какво споделя науката? Към днешна дата няма нито една научно доказана версия за какво човек изпитва неспокойствие от краката. Но има няколко теории, които се пробват да обяснят това. Един от първите представители на научния свят, които приказват обществено за произхода на култовете, е Зигмунд Фройд. Той изяснява, че доста момчета, когато са дребни, изпитват същински потрес, когато научат, че майката няма пенис. След това стартират да търсят всевъзможни заместители на мъжкия сексуален орган. И по този начин Фройд стига до извода, че краката са най-близки по форма на пениса. Тази странна доктрина е една от първите, само че по-късно е опровергана от по-съвременни сексолози.



Психологът Джъстин Лемилър отбелязва, че култовете са научено държание въз основата на опита. Според експерта би трябвало единствено да опитате някое от тях и да изпитате неспокойствие, да се насладите, с цел да желаете да повторите опита си още веднъж и още веднъж. Такава верига Лемилър счита за повода за увеличението на броя на култовете. В книгата си „ Кажи ми какво искаш “ психологът разказва по какъв начин повече от 14% от участниците в персоналното му проучване са се отдали на полови мечти за краката.

Автор на друга доктрина е неврологът Вилаянур Рамачандран. Той допуска, че повода за култа към краката е близостта на две елементи на мозъка, едната от които е виновна за възбудата, а другата за чувствата в краката. В резултат на това се получава същинско " комплициране ".

Разновидности на култа към краката

Визуално наслаждение

За да се възбуди, е задоволително фетишистът да огледа краката си. По-често обаче вълнението идва от краката на други хора. Някои почитатели на краката избират да им се любуват отдалеко, други обичат да ги гледат от близко. Погледът към долните крака или пръстите за такива хора е изцяло задоволителен, с цел да удовлетворят желанието си, те нямат потребност да ги допират.

Страст към ароматите

Друг тип култ към краката е вдишването на миризмата на краката на други хора. Някои фенове на краката избират аромата на чисти стъпала, до момента в който други се възбуждат от потни. Понякога фетишистът се възбужда единствено от миризмата. Случва се да желае по едно и също време да се възхищава на краката си и да ги мирише.



Оценка на размера на крайници

Оказва се, че размерът има значение освен при члена. Някои хора с култ към краката демонстрират отношение към тяхната дължина. Някои се вълнуват от дребни крайници, други, в противен случай, от огромни и дълги.

Докосване

За да се развълнува или да изпита възторг, фетишистът би трябвало да допре краката, по някакъв метод да взаимодейства с тях. Например да ги масажира, гали, целува. Една от известните милувки измежду почитателите на този култ е смученето на пръстите на краката. При непосредствен контакт по този метод с сътрудник човек реализира мечтаното задоволство. 



Крака с украшения

Някои хора харесват не просто стъпала, а особено декорирани крайници. Например, с татуировки, искрящи, блещукащи в светлината, привличащи вниманието по всевъзможен вероятен метод. Аксесоарите могат да бъдат най-различни: от специфични гривни до пръстени, висулки или специфичен педикюр. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР