Чудесно казано. Но… Винаги това „Но“ вгорчава усещането, че БСП

...
Чудесно казано. Но… Винаги това „Но“ вгорчава усещането, че БСП
Коментари Харесай

БСП да покаже: статукво или антистатукво, за Радев или против Радев

Чудесно казано. Но…

Винаги това „ Но “ вгорчава чувството, че Българска социалистическа партия към този момент е съвременна левица, като в същински демократичните страни.

Да забележим.

Заседанието на правната комисия в Народното събрание, на което трябваше да се гласоподава на първо четене закриването на профилирания съд и профилираната прокуратура, пропадна заради отсъствието на депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи и някои от Българска социалистическа партия. Някои от БСП…

Председателят на комисията Андрей Николов не даде ход на съвещанието, откакто откри, че в залата участват единствено депутатите от „ Демократична България “, Има Такъв Народ и „ Изправи се! Ние идваме “ и няма кворум. По сходен метод през вчерашния ден ГЕРБ и Движение за права и свободи в отсъствието на депутатите от Българска социалистическа партия пробваха да неодобряват приемането на измененията в закона за НСО. На живо видяхме коалиция в отбрана на Гешев прилагаща процедурни хватки. И се промъква чувството, че Българска социалистическа партия се присламчва към ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в опит да се избави статуквото.

Проверка на Фрог нюз сподели, че социалистите един път са подкрепили концепцията Бюрото да мине под шапката на основния прокурор, а в този момент са трансформирали мнението си на 180 градуса. Добре, одобряваме, че партията се развива, само че случката с правната комисия е в действителност неприятна. А самият Иван Гешев ненадейно се появил на комисия и със удовлетворение следил протичащото се… Някъде в джипката се е хилил предостатъчно и Бойко Борисов.

Днес Българска социалистическа партия желае смяна на антикорупционната мегаструктура КПКОНПИ, само че през 2019 година половината й депутати гласоподаваха за Сотир Цацаров да я оглави. Получи се скандал в партията, само че за обществото е значим резултатът, а той е – Цацаров вилнее в КПКОНПИ…

За да е „ Но “-то още по-неприятно представители на Българска социалистическа партия познаха да се изричат, че представители на хипотетичния нов политически план на Кирил Петков и Асен Василев опитвали да привлекат на своя страна хора от Българска социалистическа партия. Е, и от „ Демократична България “, само че от „ Позитано “ 20 са загрижени за похищенията към техните редички.

Тон за тази опорка зададе Калоян Методиев, някогашен началник на кабинета на президента Радев, който в последно време се изявява като политически наблюдаващ, който остро подлага на критика позиции на президента. В съответния случай той задава въпроса дали Радев е осведомен и стои зад привличането на социалисти към така наречен нов план. Изглежда като елементарен коментар, само че в действителност е опит да се провокира подозрение по отношение на лоялността на връзките Радев – Нинова. Това се прави не за първи път. В навечерието на президентските избори въпросната теза носи неприятни внушения.

В същото време прави усещане, че младите гласове в Българска социалистическа партия, които бяха на митингите и показваха до неотдавна ясни отзиви за радикална смяна на модела на ръководство на Борисов и в правосъдната система, през днешния ден са дислоцирани на 3,4 линия…

Случайно ли или отново се е намесил Методиев? Така най-малко приказват хора в партията. Дано са се заблудили, само че в случай че са прави?

Нинова свърши голяма и много " черна " работа като избави партията от олгарси, забъркани в мръсни игри. Но проблемите не свършват с това. Случващото се през днешния ден не е вътрешно-партиен проблем. Гешев и профилираните съд и прокуратура, както и сегашният Висш съдебен съвет са стълбовете на система, превърната в сопа против съперниците на статуквото. А това визира всички.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР