Чудесен“ подарък за абонатите си направиха А1 и Теленор. Два от

...
Чудесен“ подарък за абонатите си направиха А1 и Теленор.
Два от
Коментари Харесай

А1 и Теленор вдигат заедно таксите от Нова година

„ Чудесен “ подарък за клиентите си направиха А1 и Теленор.
Два от трите мобилни оператора – „ Теленор “ и А1, сюрпризираха през днешния ден клиентите си, като с SMS ги известиха, че от Нова година подвигат цените по настоящите все още контракти, съобщи Сега.

„ За да продължим да предоставяме висококачествени услуги, месечните абонаменти ще се индексират със средногодишния Индекс на потребителските цени на Национален статистически институт за 2020 & 2021 с общо към 5%. Промяната ще се отрази във фактурата от фев’22 “, гласи известието на „ Теленор “.

С малко по-нисък % А1 ще усили цените на месечните абонаменти, като от компанията прецизират, че индексацията, регистрира инфлацията от 2020 и 2021 година За предходната година нарастването е 1.7%, колкото е средногодишната инфлация, измерена от Национален статистически институт, а за тази година – 2.4%, каквато е прогнозата на МФ за средногодишната инфлация за 2021 година Така общото нарастване е с 4.1%, в случай че прогнозата на МФ се сбъдне. Много евентуално е средногодишната инфлация за 2021 година да се окаже по-висока – в последните три месеца бяха маркирани рекордни за последните 10 години месечни равнища от 6 и над 7%.

Едностранното повдигане на цените по настоящите контракти мобилните оператори изясняват с плануванаъа сходна опция в Общите условия към тях. Затова и не е допустимо недоволните клиенти да прекратят контракта си предварително, без да бъдат глобени с неустойки. Промяната визира всички частни и бизнес клиенти, ползващи мобилни и закрепени услуги. Тя ще влезе в действие през първото тримесечие на 2022 година, откакто Националният статистически институт разгласи публично инфлацията за 2021 година

Засега третият мобилен оператор „ Виваком “ не е оповестил покачване на цените по подписаните към този момент контракти поради инфлацията.

Увеличение с 4-5% значи месечни сметки от 20 лева да набъбнат до 20.82 лева, а сметки от 30 лева – да нарастнат с 1.23 лева

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР