Чудесата по Коледа не се случват само в приказките. 38-годишният

...
Чудесата по Коледа не се случват само в приказките. 38-годишният
Коментари Харесай

По Коледа прогледна бивш лекоатлет, изгубил зрението си след лекарска грешка

Чудесата по Коледа не се случват единствено в приказките. 38-годишният Кирил, който от 10 години е изцяло кьорав, прогледна броени дни преди Рождество.

Бившият лекоатлет от Варна се нуждаеше от 12 000 лв. за интервенция във Виена. Нужната сума беше събрана.

"Благодаря на всички положителни хора, без чиято помощ нямаше да мога да прогледна. Вълнението е голямо ", показа Кирил пред Bulgaria ON AIR.

За малко обаче интервенцията да не се състои. "Когато дойдох в болничното заведение в Австрия и дадох на регистратурата носения от мен формуляр за социалноосигурителни права, ми дадоха отговор, че в действителност нищо не е платено и отхвърлиха изрично да ме одобряват ", описа Кирил.

Младият мъж, като физическо лице, е трябвало да заплати хонорар за професор в размер на 3 хиляди евро.

"Освен това платих за спомагателни консумативи и четиридневния си престой в болничното заведение, за оперативно и медикаментозно лекуване, които трябваше да бъдат покрити от Здравната каса ", сподели още той.

И макар, че Кирил към този момент е на родна земя и вижда, терзанията му не стопират дотук. На всеки 60 дни е належащо да сменя здравната леща, която е на стойност 150 лв.. А на всеки 3 месеца би трябвало да му бъде осъществяван надзорен обзор във Виена.

"Слагам си и 7-8 типа капки за очи, за мен обаче е непостижимо да си ги купувам самичък ", добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР