Чрез закупуване на гуми с джанти, потребителите могат да спестят

...
Чрез закупуване на гуми с джанти, потребителите могат да спестят
Коментари Харесай

Комплектът гума-джанта по-евтин от гумите без джанти ?

Чрез закупуване на гуми с джанти, потребителите могат да спестят до 716 евро за експлоатационния живот на гумите и в това време да се възползват от тях за по-дълго време. Това демонстрира проучване портала за съпоставяне Check24.

За шестгодишен витален цикъл цената на гумите без джанти, в това число разноските за сервиз, е 1226 евро. Цената на комплект цялостни колела за същия интервал е 510 евро - това е икономисване от 58 %. Допълнителните разноски за гуми без джанти пораждат заради нуждата от професионална монтажна машина за монтаж и ремонт на гумите.

„ Комплектите имат редица преимущества пред гумите без джанти “ - акцентира доктор Себастиан Янс, ръководещ шеф Autoteile в Check24 - „ Потребителите биха могли сами да инсталират гуми с джанти и по този метод да избегнат посещаване в сервиз с спомагателни разноски. Експлоатационният живот по този начин е по-дълъг от този на гумите без джанти. Многократното дърпане на гумите върху и от джантите би съкратило доста живота на гумата. “

Освен това съхранението на гуми с джанти е по-лесно. Зимното предпазване на гуми без джанти включва комплицирани защитни ограничения, като изправено предпазване и постоянно въртене през интервала на предпазване. В допълнение към сравнението на другите производители на гуми и джанти, изключително потребно е да сравните разнообразни размери джанти, защото разнообразни размери могат да бъдат инсталирани на съвсем всички коли.

Анализът на примерни модели коли разкрива капацитет за икономисване до 570 евро на колело.Най-скъпият комплект колела за Audi A6 3.2 FSI Quattro коства 792 евро. Най-евтиният модел към този момент се предлага от 222 евро - икономисване от 72 %. В взаимозависимост от модела и размера, цялостна джанта за Opel Astra 1.7 CDTI се предлага сред 139 евро и 639 евро - това е ценови диапазон от 500 евро.

Според доктор Себастианс Янс не е нужно безусловно да се избира размера на колелата, който е в регистрационния документ. Поглед към отчета на производителя на джантата или общото позволение за употреба ще даде информация дали мечтаната джанта е позволена за вашия личен автомобил.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР