Чрез продажбата на Ducati немският автомобилен концерн Volkswagen ще се

...
Чрез продажбата на Ducati немският автомобилен концерн Volkswagen ще се
Коментари Харесай

Фамилия Бенетон с интерес към закупуването на Ducati

Чрез продажбата на Ducati немският авто тръст Volkswagen ще се опита да се възвърне от абсурда за нездравословните излъчвания.

Още по тематиката
Компанията ще конфигурира софтуерни ъпдейти в моторите на съвсем всички коли, които е продала от 2009 година

Германската компания усилва индустриалните си мощности на най-големия авто пазар в света с над 50%

Компанията желае да надмине Tesla и да продава по 1 млн. електрически коли до 2025 година

Автомобилният производител се пробва да почисти името си след дизеловия скандал от 2015 година

Италианската фамилия Бенетон има интерес да купи компанията за произвеждане на мотори Ducati, оповестява Reuters. Германският авто тръст Volkswagen Group, кoйто е притежател на Ducati посредством дъщерната си компания Audi, разгласи, че търси покупател на италианския производител в опит да се възвърне след огромния скандал за нездравословните излъчвания от 2015 година

Отправени оферти

До момента към Audi са отправени няколко предварителни оферти. От тях най-привлекателно е това на семейство Бенетон, които оферират да закупят Ducati посредством следения от тях капиталов фонд Edizione Holding против 1.2 милиарда $, осведоми източник на Reuters. Друг претендент е американската капиталова компания Bain Capital, която има надзор върху част от компанията за произвеждане на снегоходи Ski-Doo BRP. Индийските производители на мотори Eicher Motors и Bajaj Auto и китайската компания Loncin Motor също демонстрират интерес.

Сред имената на претендентите се отличава това на създателя на Investindustrial Андреа Бономи, който продаде Ducati на Audi преди 3 години. Сега той има сериозен интерес към наддаването. Консултантът по договорката - капиталовата компания Evercore, разполага с дълъг лист на участниците в наддаването. Според източниците на Reuters напълно скоро ще бъде квалифициран лист на евентуалните купувачи, които ще бъдат позволени до втората част на аукциона. Ако Edizione Holding доближи до нея, ще се стреми да образува консорциум взаимно с финансов вложител в опит да си обезпечат надзор над Ducati, считат източниците. Към момента от Audi, Edizione Holding, Investindustrial, Advent и PAI отхвърлят да дадат коментар по тематиката.

Продажбата не е сигурна

За да се реализира продажбата на Ducati, от немската компания се нуждаят от единодушието на синдикатите към VW. Те държат половината от 10-те места в надзорния съвет на автомобилния производител. До момента синдикатите са срещу продажбата на Ducati. Изпълнителният шеф на VW Матиас Мюлер, който пое управлението след разтърсванията през 2015 година, е твърдо решен да извърши продажбата.

Скандалът за нездравословните излъчвания

Преди две години немската компания се замеси в сериозен скандал, откакто Американската организация по запазване на околната среда (EPА) разкри, че е употребила специфичен програмен продукт, с цел да манипулира данните за равнищата на нездравословните излъчвания по време на лабораторни проби в интервала от 2008 година до 2015 година Нарушенията засегнаха към 500 хиляди дизелови автомобила в Съединени американски щати и 11 млн. по света. Поради това управляващите в Съединени американски щати принудиха Volkswagen да подпише съглашение за 15.3 милиарда $, което задължава автомобилния тръст да изплати компенсации на огромна част от притежателите на колите, както и да отдели 10 милиарда за изкупуването или възобновяване на 475 хиляди коли, наранени от казуса. Заради това Volkswagen търси метод да преструктурира част от бизнеса си и да се раздели с неосновни звена в групата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР