Чрез приемането на витамини чрез хранителни добавки ни обещават по-добър

...
Чрез приемането на витамини чрез хранителни добавки ни обещават по-добър
Коментари Харесай

Витамин D, C, B12... Кои от тях да поемаме все пак

Чрез приемането на витамини посредством хранителни добавки ни дават обещание по-добър имунитет, по-добро здраве, красива кожа, коса, какво ли още не. Но вършат ли го в действителност? Отговорът е - от време на време, написа "Дарик ".

Пазарът фактически е залят с всевъзможни витамини, минерали и формули. Том Джънейн, специалист по здравословно хранене, класира най-подходящите добавки, които можем да одобряваме поради метода на живот, който западните общества водят.

Витамин D

Въпреки че слънчевите часове у нас не са малко, мъчно бихме могли да поддържаме нужните равнища на витамина целогодишно, разяснява той пред Hello Magazine. Витаминът е един от главните, поддържащи човешкото здраве. Той взе участие в регулирането на метаболизма. Ако не желаете да пиете вит. D под формата на хапчета, има го в огромни количества в по-мазните риби, дреболии, млечни артикули, яйца и ядки.

Желязо

То е съставка от хемоглобина, а дефицитът му е постоянно срещано положение. Една на всеки 10 дами има подобен проблем. Той ще стане даже по-популярен с разпространяването на вегетарианството и веганството. Богати храни на желязо са всички меса, както и морските артикули.

Магнезий

Ако имате проблеми със съня, може би точно магнезият ще ви помогне и то бързо. Преди да прибегнете до магнезий под формата на таблетка, пробвайте да хапвате повече спанак, авокадо, банани, броколи, фасул и зеле. Ако те не оказват помощ, проучете коя е най-хубавата форма на магнезий за вашите персонални потребности.

Витамин С

Най-добре е витаминът да се приема посредством храната. Портокал, киви, броколи, кейл, карфиол - всички те са извънредно богати на скъпия витамин. Той е мощен антиоксидант, имунен стимулатор, а и покачва усвояването на желязото. Поддържа кожата ни здрава и красива.

Витамин B12

Ако чувствате отмалялост, може би имате точно такава липса. B12 е потребен за нервната система, а дефицитът му може да докара до стомашни проблеми, както и риск от сърдечни болести. Редовният банкет на този витамин подкрепя репродуктивните функционалности, контролира настроението, подкрепя за психологичното здраве.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР