Човешкият организъм се нуждае от витамин D. Той може да

...
Човешкият организъм се нуждае от витамин D. Той може да
Коментари Харесай

Пет натурални продукта, с които да си набавим витамин D

Човешкият организъм се нуждае от витамин D. Той може да се набави посредством таблетки, само че малко на брой знаят по какъв начин да обезпечат на тялото си този витамин по натурален метод.

Според разнообразни източници 15-30 минути престой на открито при слънчево време на ден е задоволително, с цел да осигурим на тялото си нужното количество от този витамин.
Прочетете още
Но с идването на зимата, слънчевите дни стават все по-малко.

Ето кои са храните, които съдържат скъпата съставна част в задоволителни количества:

Дива сьомга
100 гр. от тази риба съдържат от 600 до 1000 IU вит D.  При екземплярите, отглеждани във ферми, витаминът е малко по-малък: до 250 IU на 100 гр.

Рибено масло

В 1 супена лъжица от този артикул има към 400-1000 IU. Въпреки характерния усет, рибеното масло може да бъде отлична здравословна добавка.

Херинга

В 100 гр. херинга се съдържат от 290 до 1500 IU от витамина.  В същото време тази риба е доста по-достъпна от дивата сьомга, което я прави по-привлекателна за всеобщия консуматор.

Консервирана риба

Консервираните сардини и риба звук могат да съдържат към 300 IU на 100 гр. Достатъчно е да изберете рибата, която ви харесва най-вече и да приготвите обичаното си ядене от нея.

Специално обогатени с витамин D храни

Много модерни производители постоянно особено обогатяват разнообразни храни с витамини, като да вземем за пример мляко. Информацията върху опаковката ще ви насочи към наличието на потребни субстанции. 1 чаша обогатено мляко съдържа към 100 IU от витамина, до момента в който в елементарното мляко той на практика липсва.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР