Човешка грешка е довела до спирането на пети блок на

...
Човешка грешка е довела до спирането на пети блок на
Коментари Харесай

Бивш изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй: Човешка грешка е довела до спирането на пети блок

Човешка неточност е довела до прекъсването на пети блок на АЕЦ „ Козлодуй “, тя не е съдбовна и няма мотив за терзание, съобщи за Агенция „ Фокус “ депутатът от Българска социалистическа партия и някогашен изпълнителен шеф на АЕЦ „ Козлодуй “ Иван Генов.

„ Няма мотив за терзание, просто личният състав е позволил неточност при обезопасяване на наряд през нощта. Следобед пети блок ще бъде пуснат. Предстои повишение на мощността, редом турбината и блока ще го пуснат в следобедните часове. Става въпрос за рутинна интервенция. Нощните смени нормално обезопасяват дежурства, по които се работи денем. Като са почнали да го правят, индивидът, който е обезопасявал единия от нарядите, е позволил неточност “, разяснява Генов.

По думите му няма никаква заплаха за енергийната ни сигурност, тъй като към този момент всичко е възобновено. „ Грешката не е съдбовна, реакторите си имат отбрани. Няма от какво да се тормозят хората. Всяко съоръжение в един миг, като се допусне неточност, може да се изключи “, сподели още Генов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР