Човекът използва паяжината за медицински цели от древни времена. Наскоро

...
Човекът използва паяжината за медицински цели от древни времена. Наскоро
Коментари Харесай

Паяци в тялото ще лекуват човека


Човекът употребява паяжината за медицински цели от антични времена. Наскоро е препоръчана нова технология: паякът се спуска в човешкото тяло и да тъче паяжина директно на мястото, което се нуждае от излекуване.

Доста учени изследват на свойствата на паяжината в продължение на години, измежду тях са приети експерти – да вземем за пример проф. Фриц Волрат (Fritz Vollrath). Той работи във филиала на Оксфордския университет Silk Group, който е напълно концентриран в проучването на паяжината и опциите за нейното практическо приложение.

Още в Древна Гърция паяжината е била употребена за лекуване: хората са я поставяли в раните, което предотвратявало загубата на кръв и проникването на инфекции. Било видяно, че тя чудесно съединява повредените сектори от кожата и не се отхвърля.

Днес въз основа на паяжината се основават материали за разнообразни импланти, само че това е единствено „ върхът на айсберга “, споделя проф. Волрат. Свойствата на паяжината са толкоз неповторими и обширни, че тя може да се ползва доста по-широко.

Silk Group към този момент е основала коленни импланти – те имат висока биосъвместимост с човешкото тяло и вземат участие в регенерацията на хрущялната тъкан. Сега се организират тествания на хора, а през 2018 година те ще се употребяват публично в лечебните заведения. Само в Съединени американски щати към 600 000 души годишно се нуждаят от имплантиране на колянна става.

Но хората получават най-различни контузии и Silk Group търси и други пътища за решение на проблемите благодарение на паяжината. По-конкретно се учи опцията за превръщане на нишката в биоматериал навътре в човешкото тяло.

Биосъвместимостта на паяжината в комбиниране с нейната висока издръжливост биха могли да оказват помощ в укрепването на голям брой органи с изумена конструкция.

За основаването на импланти в лабораторни условия учените са употребявали разнообразни паяци, в това число хищни, а за „ работа “ в тялото съвършен претендент може да се окаже безопасен паяк.

В случай че тази концепция бъде осъществена, благодарение на паяжината може да се лекуват нервната система, контузии на гръбначния дирек и други тежки болести.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР