Чолаков добре разбирал, че ставало дума за политическа корупция. Но

...
Чолаков добре разбирал, че ставало дума за политическа корупция. Но
Коментари Харесай

Гербаджия пита: Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС

Чолаков добре разбирал, че ставало дума за политическа корупция. Но не знаел за какво се пропущало нещо изключително значимо - че цялото българско законодателство е минало инспекция в Брюксел. В този смисъл нямало разлика сред законите в Германия, Франция... Непонятна била за Чолаков концепцията, че у нас имало законодателство, което създавало корупция.

Уви, казусът не е в закона. А в неговото използване. И неработещите институции.

Чолаков дори изиска доказателства за всички хвърлени в пространството изказвания. Това била задачата на службеното държавно управление, което нямало време да потвърждава изнесеното, а работило на правилото " да се омаскарят тия хора и те да се оправят ".

" Свидетели сме на една неоправдана свирепост към един човек - господин Борисов. Не е заслужено! Не може да е правилно. Тази жестокост ми идва допълнително ", оплака се Чолаков.

Той дори посмя да зададе оня скръбен въпрос, който се повтаря от 2013 година - кой предложи Делян Пеевски за началник на ДАНС. И хвърли топката в полето на Българска социалистическа партия. Крум Зарков обаче му отвърна - казусът е, че има институции и партии, които толкоз години са проспали всичко случило се.

" Защо стигнахме дотук? Заравяме си главата в пясъка. Да, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия избраха Пеевски за началник на ДАНС и понесога своите последици. Време е и тези, които работиха по този начин, че да стигнем до " Магнитски ", да си понесат глобата ", уточни Зарков.

Санкционираните от Съединени американски щати обаче не били част от ГЕРБ. Чолаков не можел да разбере за какво грешките на партиите по време на Прехода, кадровите назначения и безчинствата в този интервал се стоварват точно върху Борисовата партия. Обясни протичащото се в страната и големите рецензии с безкомпромисните дейстивя от страна на ГЕРБ през последната година и половина и сериозните ползи, които били " настъпени " от Борисов.

" В момента някой си отмъщава на Борисов, тъй като е засегнал нечии финансови ползи. Ясно е чии са - описът е в Специализираната прокуратура. Не ги е предал Борисов, само че напъните на държавното управление са довели до там, че много хора са станали следствени ", изясни още Чолаков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР